Lekvárové buchty fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 5. júla 2011
Lekvárové buchty (fotorecept)
Foto: dorisa

Ideme na chatu a tam treba aj niečo sladké. Tak som upiekla buchty so slivkovým lekvárom. Recept som si skombinovala podľa iných receptov a Zobraziť celý popisIdeme na chatu a tam treba aj niečo sladké. Tak som upiekla buchty so slivkovým lekvárom. Recept som si skombinovala podľa iných receptov a svojej chuti.

24
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 ml vlažné
1/2 balíček
1 balíček
1 ks
1 štipka
1 dl
1 KL
50 g
1/2 balíček -hustý
Na potretie:
1 PL
1 ks na potretie
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z 3PL vlažného mlieka, 2PL múky , 1PL cukru a polovice droždia (sušeného) pripravíme kvások.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny na cesto dáme do pekárničky...

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme v pekárničke vykysúť.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto potom preložíme na dosku., posypanú hladkou múkou. Rukami ho rozťapkáme na placku.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom ho pokrájame na 24 kúskov.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do stredu každého dáme za lyžičku slivkového lekváru.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred ukladaním buchiet na plech si ho musíme vymastiť a posypať hrubou múkou.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom tvarujeme z každého kúska buchtu a kladieme na plech. Rozšľaháme si vajce , pridáme 1PL oleja( to som videla na nejakom videu) a touto zmesou dokladne potierame každú jednu buchtu

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď sú všetky buchty na plechu, necháme ich chvíľu nakysnúť ... a potom šup s nimi do rúry.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 35-40 minút.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Keď sú buchty upečené, necháme ich chvíľu vychladnúť. Jednak je to nezdravé a potom sa mi nedali oddeliť. Posypeme ich práškovým cukrom.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Potom pre nedočkavého stravníka oddelíme zo pár buchiet, na koštovku.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Chutilo, tak druhý rad odišiel s ním do práce.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Tieto berieme na chatu, ku kávičke. Prajem dobrú chuť.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

kata50
Dorisa-mňaaaam, aké krásne nadýchané :-)) Dala by som si s tebou jednu buchtičku, ani kávu netreba :-))
Keď môžem ti poradiť, ak ukladáš buchty jednu ku druhej, tak to dotykové miesto na buchtách, potri olejom. Budú sa ti po upečení krásne oddeľovať, také ako si ich vytvaruješ. Vyskúšaj.
tatranka
Ako stvorené z vatičky.Už na prvý pohľad je vidieť,že sú chutné.Určite si na chate na nich pochutnáte.Klasika má u mňa zelenú.....)))
zuzik01
vyzeraju vyyyyyborne... vidim to vikendove pecenie :-) akurat skusim tvarohovu a makovu plnku ;-)
orchidea
Minulý týždeň som tiež také piekla, mne pripomínajú také buchty detstvo, prázdniny u starkej, ten pravý doma varený slivkový lekvár v nich bol vždy najlepší, ale máš ich pekné a to že aj výborné nepochybujem.
modrykamen
Nerád sa machlím s cestom. Je lepší silnejší robot na vymiesenie hustého cesta, alebo pekárčina ? Čo menej hučí?
dorisa
@modrykamen , ja som zvyknutá na pekárničku, ale teraz som ju požičala dcére,tak som miesila ručne, a nie som spokojná.
alexa73
Perfektný recept , iné buchty už ani nepečiem . Vždy sa mi podaria a nemám ani pekárničku !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia