Foto: dorisa
Ideme na chatu a tam treba aj niečo sladké. Tak som upiekla buchty so slivkovým lekvárom. Recept som si skombinovala podľa iných receptov a Zobraziť celý popisIdeme na chatu a tam treba aj niečo sladké. Tak som upiekla buchty so slivkovým lekvárom. Recept som si skombinovala podľa iných receptov a svojej chuti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
300 ml vlažné |
|
1/2 balíček |
|
1 balíček |
|
1 ks |
|
1 štipka |
|
1 dl |
|
1 KL |
|
50 g |
|
1/2 balíček -hustý |
|
Na potretie: | |
1 PL |
|
1 ks na potretie |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Z 3PL vlažného mlieka, 2PL múky , 1PL cukru a polovice droždia (sušeného) pripravíme kvások.
-
3
Všetky suroviny na cesto dáme do pekárničky...
-
4
Pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme v pekárničke vykysúť.
-
5
Cesto potom preložíme na dosku., posypanú hladkou múkou. Rukami ho rozťapkáme na placku.
-
6
Potom ho pokrájame na 24 kúskov.
-
7
Do stredu každého dáme za lyžičku slivkového lekváru.
-
8
Pred ukladaním buchiet na plech si ho musíme vymastiť a posypať hrubou múkou.
-
9
Potom tvarujeme z každého kúska buchtu a kladieme na plech. Rozšľaháme si vajce , pridáme 1PL oleja( to som videla na nejakom videu) a touto zmesou dokladne potierame každú jednu buchtu
-
10
Keď sú všetky buchty na plechu, necháme ich chvíľu nakysnúť ... a potom šup s nimi do rúry.
-
11
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 35-40 minút.
-
12
Keď sú buchty upečené, necháme ich chvíľu vychladnúť. Jednak je to nezdravé a potom sa mi nedali oddeliť. Posypeme ich práškovým cukrom.
-
13
Potom pre nedočkavého stravníka oddelíme zo pár buchiet, na koštovku.
-
14
Chutilo, tak druhý rad odišiel s ním do práce.
-
15
Tieto berieme na chatu, ku kávičke. Prajem dobrú chuť.
Keď môžem ti poradiť, ak ukladáš buchty jednu ku druhej, tak to dotykové miesto na buchtách, potri olejom. Budú sa ti po upečení krásne oddeľovať, také ako si ich vytvaruješ. Vyskúšaj.