Lekvárové buchty (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Ideme na chatu a tam treba aj niečo sladké. Tak som upiekla buchty so slivkovým lekvárom. Recept som si skombinovala podľa iných receptov a svojej chuti.
24 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Z 3PL vlažného mlieka, 2PL múky , 1PL cukru a polovice droždia (sušeného) pripravíme kvások.
- Všetky suroviny na cesto dáme do pekárničky...
- Pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme v pekárničke vykysúť.
- Cesto potom preložíme na dosku., posypanú hladkou múkou. Rukami ho rozťapkáme na placku.
- Potom ho pokrájame na 24 kúskov.
- Do stredu každého dáme za lyžičku slivkového lekváru.
- Pred ukladaním buchiet na plech si ho musíme vymastiť a posypať hrubou múkou.
- Potom tvarujeme z každého kúska buchtu a kladieme na plech. Rozšľaháme si vajce , pridáme 1PL oleja( to som videla na nejakom videu) a touto zmesou dokladne potierame každú jednu buchtu
- Keď sú všetky buchty na plechu, necháme ich chvíľu nakysnúť ... a potom šup s nimi do rúry.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 35-40 minút.
- Keď sú buchty upečené, necháme ich chvíľu vychladnúť. Jednak je to nezdravé a potom sa mi nedali oddeliť. Posypeme ich práškovým cukrom.
- Potom pre nedočkavého stravníka oddelíme zo pár buchiet, na koštovku.
- Chutilo, tak druhý rad odišiel s ním do práce.
- Tieto berieme na chatu, ku kávičke. Prajem dobrú chuť.