Lekvár z jahôd, kokosu a bielej čokolády
Autor receptu: eldina
zaujímavá chuť,skúste Postup- Jahody umyť,nakrájať na menšie kúsky, pomaranč vyžmýkať...
- Dať do hrnca,kde sa bude variť lekvár/jahody + šťava/,pridať gelfix,zmiešaný s 2-3 PL cukru , kokos a dobre premiešať..
- variť na malom ohni,ked všetko zovrie-pridať cukor,med,čokoládu polámanú na malé kúsky a variť ešte 2 minúty,kým sa všetko nerozpustí...Hotový,vrelý lekvár- naliať do čistých fliaš, zatvoriť ,otočiť na 5 minút dolu hlavou a nechať vychladnúť/suchý dunst/... nesterilizuje sa...
- TIP: kokos je dosť aromatický,takže ak niekomu vadí-môže si dať menej....tí,čo nepoužívajú Gelfix-pridajte ku všetkému ešte ošúpané 2-3 pomaranče a viac cukru ..pomaranče obsahujú pektín,ktorý v kombinácii s cukrom zahusťuje , zároveň účinkuje ako konzervant...samozrejme bez Gelfixu je doba varenia dlhšia....cukor nemusí byť len hnedý...
|