Lekvár z jahôd, kokosu a bielej čokolády

Autor receptu: eldina

zaujímavá chuť,skúste

Suroviny

Postup

  1. Jahody umyť,nakrájať na menšie kúsky, pomaranč vyžmýkať...
  2. Dať do hrnca,kde sa bude variť lekvár/jahody + šťava/,pridať gelfix,zmiešaný s 2-3 PL cukru , kokos a dobre premiešať..
  3. variť na malom ohni,ked všetko zovrie-pridať cukor,med,čokoládu polámanú na malé kúsky a variť ešte 2 minúty,kým sa všetko nerozpustí...Hotový,vrelý lekvár- naliať do čistých fliaš, zatvoriť ,otočiť na 5 minút dolu hlavou a nechať vychladnúť/suchý dunst/... nesterilizuje sa...
  4. TIP: kokos je dosť aromatický,takže ak niekomu vadí-môže si dať menej....tí,čo nepoužívajú Gelfix-pridajte ku všetkému ešte ošúpané 2-3 pomaranče a viac cukru ..pomaranče obsahujú pektín,ktorý v kombinácii s cukrom zahusťuje , zároveň účinkuje ako konzervant...samozrejme bez Gelfixu je doba varenia dlhšia....cukor nemusí byť len hnedý...