Chlebové placky

Lavaš - nekysnutý arménsky chlieb

Autor receptu: heda3

Nekysnutý chlieb.

40 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku premiešame so soľou, pridáme vlažnú vodu a olej. Všetko spolu zmiešame a 10 minút miesime.
  2. Vymiesené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút odpočívať.
  3. Po tejto dobe môžeme začať piecť. Z cesta odtŕhame guľky, ktoré rozvaľkáme na placky, keď treba, pomúčime. Placky rozvaľkáme čo najtenšie. Placky pečieme z oboch strán na panvici na sucho, bez oleja, bez tuku. Po upečení dáme na tanier alebo do misy. Prikrývame vlhkou utierkou.
  4. Upečené placky môžeme dať do uzatváracieho sáčku. Týždeň vydržia pri izbovej teplote, ešte dlhšie v mrazničke. Ak by náhodou stvrdli, iba ich pokropte trochou vody a zohrejte. Budú ako čerstvé.