Chlebové placky
Lavaš - nekysnutý arménsky chlieb
Autor receptu: heda3
Nekysnutý chlieb.
40 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup- Múku premiešame so soľou, pridáme vlažnú vodu a olej. Všetko spolu zmiešame a 10 minút miesime.
- Vymiesené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút odpočívať.
- Po tejto dobe môžeme začať piecť. Z cesta odtŕhame guľky, ktoré rozvaľkáme na placky, keď treba, pomúčime. Placky rozvaľkáme čo najtenšie. Placky pečieme z oboch strán na panvici na sucho, bez oleja, bez tuku. Po upečení dáme na tanier alebo do misy.
Prikrývame vlhkou utierkou.
- Upečené placky môžeme dať do uzatváracieho sáčku. Týždeň vydržia pri izbovej teplote, ešte dlhšie v mrazničke. Ak by náhodou stvrdli, iba ich pokropte trochou vody a zohrejte. Budú ako čerstvé.
|