Foto: patrick
Tento zákusok je u nás veľmi obľúbený aj keď ho nerobievam až tak často.
porcií
na 120+70 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
330 g |
|
100 g |
|
170 g alebo mleté orechy |
|
Plnka: | |
200 g |
|
250 g |
|
20 g |
|
50 ml uvarená |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Kokos/orechy zmiešame s práškovým cukrom a po častiach primiešame do snehu.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie a cez formu na laskonky naň navrstvíme cesto. Laskonky pečieme prvých 15 minút na 120 stupňov a potom teplotu znížime na 70 stupňov a dosušíme 30 minút.
- 3
Na plnku si v hrnci spálime 4 lyžice práškového cukru na karamel do ktorého prilejeme kávu a mlieko a prisypeme múku a uvaríme puding ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.
- 4
Zmäknuté maslo vymiešame so zvyšným cukrom a po častiach vmiešame do vychladnutého pudingu. Miešame kým nám nevznikne hladký krém alebo si môžeme pomôcť strojom na šľahanie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja žasnem, že existujú takíto mladí šikovní muži! Ukladám do KK, kúpime formu a vyskúšame podľa tvojho receptu. Vďaka za pekný receptík, popis a aj za obrázok.
...
@hubata :-)))nemáš chybu!