Laskonky

Autor receptu: patrick

Tento zákusok je u nás veľmi obľúbený aj keď ho nerobievam až tak často.

30
porcií
15+30 minút
na 120+70 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Kokos/orechy zmiešame s práškovým cukrom a po častiach primiešame do snehu.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie a cez formu na laskonky naň navrstvíme cesto. Laskonky pečieme prvých 15 minút na 120 stupňov a potom teplotu znížime na 70 stupňov a dosušíme 30 minút.
  3. Na plnku si v hrnci spálime 4 lyžice práškového cukru na karamel do ktorého prilejeme kávu a mlieko a prisypeme múku a uvaríme puding ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.
  4. Zmäknuté maslo vymiešame so zvyšným cukrom a po častiach vmiešame do vychladnutého pudingu. Miešame kým nám nevznikne hladký krém alebo si môžeme pomôcť strojom na šľahanie.