Laskonky fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 10. marca 2013
Laskonky (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Typicke slovenske :)......nesmú chýbať na žiaden sviatok ale ani na svadbách:)

15
porcií
30 minút
príprava
30 sušenie minút
na 115 °C

Suroviny

3 ks
50 g
200 g
Kavový krém:
250 ml
1 ks
1 ks
200 g
75
5 PL




Postup

  1. 1

    Nad vodným kúpeľom vyšľaháme bielky chvíľku šľaháme a potom po častiach pridávame cukor. Šľaháme až kým nám nevznikne tuhá pena(aj 10 min ak je treba:)

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tuhého snehu pridávame po troške kokos a jemne ho vmiešavame.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou formy na laskonky nanesieme sneh na plech vystlaný papierom na pečenie (pekne uhladíme)

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V rúre sušíme pri teplote 110 stupňov Celzia cca 25-30-35 minút....každý podľa svojej rúry:)

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém: Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustú kašu , ktorú necháme vychladnúť.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do penista.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kašu zo zlatého klasu vymiešame spolu s vymiešaným maslom a postupne pridávame do krému uvarenú kávu.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na polovičku vychladnutých laskoniek natrieme krém.Laskonky natreté krémom prikryjeme druhou polovicou nenatretých laskoniek a pritlačíme. Uložíme do chladničky najlepšie su naa druhý deň teda aj potom aj hned po:D....ale tak lepšie chutia neskoršie:)

  9. 9

    Môžme pofrkať čokoládou:)

  10. 10

    Ďalšie krémy ktoré mam ochutnane a su veľmi dobre:): Orieškový 1.140 g masla, 140 g praškový cukor,1 žltok,30 g vlašských orechov a 30 g lieskových orieškov:) Vyšľaháme maslo s cukrom a žĺtkom, a pridame orechy bud lieskové alebo vlašské:) a možme natierať tento je super rýchly:)

  11. 11

    Karamelový: 3 PL krupicového cukru (na karamel), 4-5 PL vody (na karamel), 150 ml mlieka, 2 žĺtky,1 lyžica hrubej múky, 1 balenie Vanilínového cukru , 150 g zmäknutého masla 1-2 lyžice krupicového cukru 2.V mlieku rozmiešame múku, žĺtky a vanilínový cukor. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Do maslovej peny zašľaháme po lyžiciach uvarenú kašu a karamel. Vymiešame hladký krém.

Diskusia k receptu

margaretka28
Pekné ich máš, vydarili sa ti a určite máš aj lepšiu rúru ako ja, mne to trvá oveľa dlhšie, ale mám len obyčajnú, nie teplovzdušnú.:-) Si šikovná.:-)
adejka
mňam, určite vyskušam, vyzerajú parádne :)
arad
Sú krásne. Mne sa nikdy také nepodarili.
frezia
Milujem laskonky,zial,uz som ich roky nejedla,ale urobim ich podla teba.
kajusiqq
@zuzkabluzka... :DDnechcem znieť pyšne:DDDtak sa radšej nevyjadrujem:D ale dakujem:))........@frezia urobte urobte pre mna síce veľmi sladke ale čo je sladke to je mnam:)
sisuk
si šikovná, krásne si ich urobila!!! Mám rada s kávovým krémom, ale aj s čokoládovým. Ale som u nás v rodine sama, čo ich ľúbim, tak som ich už dávnejšie nerobila. Asi na Veľkú noc urobím aspoň z polovičnej dávky...
helanka
chvalim tiez.
Mlada sikovna a nehadajuca sa!
mama ma z teba iste nie len tajnu radost. skusenost v kuchyni sa ti nestrati, robis vsestranne a to je uzasne. U mna obstojis vysoko.
aroooo
máš ich krásne a určite a chuťovo dobré, až sa mi slinky zbiehajú, hneď by som si dala aspoň polku, keďže sladké nemôžem, kk
cloviecka
nemate niekto nejaky napad alebo vylepsovak, ako urobit laskonky ako-tak pravidelne bez formy? tesim sa, ze si uz zdrva ,kajusiqq, a aj na dalsie tvoje recepty:)
ywett
@kajusiqq obdivujem ťa, si veľmi šikovná a laskonky sa ti krásne vydarili! :-) Mám ich strašne rada a hneď by som sa ponúkla :-) Tak nech sa ti tak krásne darí naďalej! :-)
ejmepb
@kajusiqq si šikuľka, ja robím aj orechové s karamelovým krémom, tiež sú výborné. @cloviecka , skús si omúkoveným pohárom naznačiť kruh a ten vyplniť hmotou.
danda3
Karolínka, pečiem už dobrých pár rokov, no na laskonky som si ešte netrúfla, sú nádherné, snáď sa raz aj ja do nich pustím.♥
isabel2
Na Vianoce mi ich prišla spraviť susedka,ktorá je cukrárkou.Obdivujem Ta,ale na v Trebišove rastu šikovne dievčatá.Verím,že na Veľkú noc ich vyskúšam.
michalina
@kajusiqq Milujem laskonky no musim sa priznat ze som ich este nikdy sama nerobila hamba mi :D ale ty si ma tymto receptom a postupom inspirovala len musim zohnat tu formu na laskonky nevies poradit kde by som ju kupila? Dakujem :)
kuchticka
Mila @kajusiqq , po troch rokoch objavujem tvoj recept na laskonky. Chcem ich prave robit a paci sa mi tvoj recept, len neviem presne co je zlaty klas - teda predpokladam, ze nejaky puding?. nemam tusenia kolko vazi atp. Prosim vysveli mne nevedomej.
kuchticka
Mila Radost, spravila si mi radost svojim komentarom. dakujem za vsimnutir a radu "ako na to". Prajem pekny a pokojny prdvianocny cas .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia