Láska z hrnčeka

bublika - fotkabublika, 6. júna 2010
Láska z hrnčeka
Foto: bublika

názov receptu je jednoducho výstižný.dostal ho môj muž ako privítanie zo služobky...a keďže chladnička a špajza mali len obmedzené suroviny nastala obmena klasického hrnčekového Zobraziť celý popisnázov receptu je jednoducho výstižný.dostal ho môj muž ako privítanie zo služobky...a keďže chladnička a špajza mali len obmedzené suroviny nastala obmena klasického hrnčekového koláča.....a bolo to úžasne osviežujúce.Tak nech už príde to leto!

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2-3
1
2 balenia




Postup

  1. 1

    cesto si spravíme zmiešaním všetkých ingrediencií (môžeme tam pridať aj kakao, granko, rozpustenú čokoládu, pomleté orechy alebo hrozienka, v podstate čokoľvek vás napadne) potom ho vylejeme na plech a pečieme cca 20 minut na 200 stupnoch.cas aj teplota orientačne pretože každá rúra pečie inak. skrátka keď je cesto krásne zlaté na povrchu je hotové.

  2. 2

    ešte za tepla cesto potrieme džemom (najlepšie je z červeného ovocia ale v podstate môže byť akýkoľvek) a necháme trošku vychladnúť.

  3. 3

    medzitým ako nám cesto chladne si opláchneme a nakrájame ovocie na tenké pásiky a poukladáme na cesto podľa fantázie. no a nakoniec zalejeme želatinou (návod na prípravu je na obale). ja som dala červenú ale fajn je aj číra. keďže mandarinky boli z kompótu tak som aj tú šťavu použila na želatinu.no a potom už len nechať dobre stuhnúť a zjesť :)

Diskusia k receptu

evusik
tvoj koláčik má samé klady - rýchly, pekný, chutný, svieži, farebný....
bublika
@marienka aky hrncek zoberies taky bude :) zalezi len na tom ci chces piect velky alebo mensi plech. ja napriklad beriem ako odmerku granko hrncek lebo sa tak pekne usmieva ked je prazdny :)
jerica
Osviežujúci , chutný ,k tomu netreba komentár, vyskúšam.
klaura
fíííha, ovocie, želatina ... dobrá kombinácia ... :)
zdezda
:-) veľmi pekná fotka, chutne vyzerajúci koláčik, určite ho urobím:-), vyhovujú mi hrnčekové recpty:-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia