Láska z hrnčeka

Autor receptu: bublika

názov receptu je jednoducho výstižný.dostal ho môj muž ako privítanie zo služobky...a keďže chladnička a špajza mali len obmedzené suroviny nastala obmena klasického hrnčekového koláča.....a bolo to úžasne osviežujúce.Tak nech už príde to leto!

Postup

  1. cesto si spravíme zmiešaním všetkých ingrediencií (môžeme tam pridať aj kakao, granko, rozpustenú čokoládu, pomleté orechy alebo hrozienka, v podstate čokoľvek vás napadne) potom ho vylejeme na plech a pečieme cca 20 minut na 200 stupnoch.cas aj teplota orientačne pretože každá rúra pečie inak. skrátka keď je cesto krásne zlaté na povrchu je hotové.
  2. ešte za tepla cesto potrieme džemom (najlepšie je z červeného ovocia ale v podstate môže byť akýkoľvek) a necháme trošku vychladnúť.
  3. medzitým ako nám cesto chladne si opláchneme a nakrájame ovocie na tenké pásiky a poukladáme na cesto podľa fantázie. no a nakoniec zalejeme želatinou (návod na prípravu je na obale). ja som dala červenú ale fajn je aj číra. keďže mandarinky boli z kompótu tak som aj tú šťavu použila na želatinu.no a potom už len nechať dobre stuhnúť a zjesť :)