Lasagne
Autor receptu: radivarime
Tento recept na lasagne patrí medzi moje
najobľúbenejšie recepty. Varím ho mojim deťom na obed
a niekedy aj na večeru.
Postup
- Najemno nasekanú cibuľku smažíme dozlatista na olivovom oleji. Pridáme roztlačený cesnak, mleté mäso a za stáleho miešania smažíme 10 až 15 minút, kým sa nevyparí šťava z mäsa. Pridáme nakrájané paradajky, spoločne s ich šťavou, ako aj 200 ml padadajkovej šťavy.
Asi 10 minút podusíme na miernom ohni. Dochutíme soľou a korením. Potom zmes dáme preč z ohňa a vmiešame do nej bazalku.
- Do zapekacej misy potretej olivovým olejom umiestnime tri plátky lasagní a potrieme ich tretinou mascarpone.
Na krém dáme tretinu paradajkovej šťavy a mäsa a zakryjeme ďalšími plátkami lasagní.
Opäť pridáme mascarpone a takto znova dookola.
Na posledné vrstvy lasagní dáme smotanu, zvyšnú paradajkovú šťavu a posypeme strúhaným syrom.
Pečieme v rúre vyhriatej a 200 stupňov Celzia počas 20 až 30 minút.