Lasagne (la zaňe) so špenátou a nivom
Autor receptu: dadoboba
Krásny, príjemný a priateľský recept do daždivého počasia.
6 porcií |
180 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Nivu pokrájame na teflónovej panvici, a necháme rozspustiť. Pridáme pokrájaný (nebola doska) cesnak, a biely smotana na šľahanie. No.
- Špenátovej listy (Vďaka pani Špenátovej za listy) podusíme na pohári vody, kým sa voda vyparí, mierne osolíme a nalejeme z vínka (si).
- Pridáme nivovú omáčku, vystriekame bambíno a hovoríme keď je dosť.
Tiež môžeme pridať smotanu na šľahanie (ak je libo).
- Plátky lasagní postupne ponárame do vriacej vody a necháme prejsť varom, cca 1 sekúnd.
- Ukladáme na vymastený plech potretý masťom.
- Pridáme špenátovú zmäs, kúsky stráveného syra (môže byť aj ochutený) a prekrojené paradajky.
- Vrstvíme pokiaľ máme suroviny, ština ktorá nám stečie a zostane, dáme na povrch lasagní, prikryjeme plechom (malým, hej jako) a dáme zapiecť na 20.minút.
- Pred dopečením posypeme krájaným syrom.
- Hotovo! Môže sa jesť!