Lasagne bez bešamelu

Autor receptu: gabec

Je tu viac receptov na lasagne, ja ich robievam bez bešamelu, sú dietnejšie a pritom výborné.Lasagne nevarím nasajú si vodu z omáčky. Robím ich do misiek, samostatnú porciu pre každého jedlíka.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme omáčku. Paradajkový pretlak, alebo drvené paradajky necháme zovrieť, pridáme olivový olej, soľ, pretlačený cesnak, oregáno. Ak treba pridáme trochu vody, omáčka má byť redšia, aby si lasagne mohli natiahnúť vodu z omáčky. Omáčka musí trochu odstáť, aby sa chute spojili. Medzitým si pripravíme mäso a šamiňony.
  2. Kuracie prsia pokrájame na malinké kúsky, osolíme okoreníme podľa chuti, my zväčša koreníme citrónovou trávou a prudko opečieme na oleji.
  3. Šapiňóny pokrájame na plátky a tiež orestujeme na oleji.
  4. Na dno misky dáme omáčku, položíme plátky nevarených lasagni, znovu omáčku, mäso, šampiňóny, omáčku a ďalší plátok lasagni. Vrstvy opakujeme podľa veľkosti misky. Posledná vrstva sú lasagne na ktoré dáme omáčku. Dáme piecť do rúry cca na 30 minút. Dĺžka pečenie závisí od počtu vrstiev, cesto musí pri pečení dostatočne zmäknúť. Pred dopečením položíme na vrch každej misky plátok syru, ja používam Goudu. Po upečení už len trpezlivo čakáme, kedy trošku vychladnú, aby sme si mohli pochutnať.