Lasagne Alfredo (fotorecept)
Autor receptu: babav
Toto jedlo ,originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete ,s roznymi obmenami plnky (masa,syra ,zeleniny ,...)tiez farbou a chutou omacky ,v ktorej sa siroke cestoviny zvlneneho ,alebo hladkeho tvaru pecu.V kazdom pripade je to chutne,syte jedlo .Moja lasagna je z pomletych morcacich prs ,cerstvych hribikov
a mladeho spenatu.Namiesto besamelu som pouzila Alfredo sauce,ktory jej dava vynimocne dobru chut.
6 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Pouzite cestoviny ( lasagne )su predvarene ,netreba ich varit pred ukladanim;Alfredo sauce je hotovy v sklennych poharoch;
- Dve cibule a polovicku z hlavky cesnaku osupeme ,nakrajame a vlozime do hrnca ,
s olivovym olejom ;pridame sol ,cierne korenie a stiplavu papriku;
- Do usmazeneho primiesame pomlete maso;
- Opekame a dusime aspon pol hodinu;ked je maso prepecene pridame alfredovu omacku
a este spolu prevarime ;
- V druhom hrnci (panvici)na oleji usmazime zvysnu cibulu a cesnak;pridame nakrajane
hriby a dusime az do vyparenia tekutiny ;
- K udusenym hribom pridame spenatove listy , pomlety muskatovy orech , cierne korenie a sol;
- Podusime pokial sa spenat nespari;
- Obidve plnky su hotove;
- Ukladanie ;na dno pekaca na lasagne naberackou nalejeme tenku vrstvu bielej omacky a kusky masla;ulozime prvu vrstvu cestovin,nie tesne , lebo pecenim sa zvacsi ich objemova velkost;
- Na prvu vrstvu nalozime polovicu masovej omacky a posypeme nastruhanym syrom;
- Ulozime druhu vrstvu cestoviny ,na ktoru nanesieme celu hribovo spenatovu zmes ;posypeme syrom;
- Esta jednu vrstvu cestoviny,na nu nalejeme druhu polovicu masovej plnky ,posypeme zvyskom syra a zrnieckami stiplavej papriky;zakryjeme alobalom a dame piect do predhriatej rury na 200 stupnov C;pecieme 45 minut;
- Bocny pohlad na hotovu lasagne;
- Mierne vychladnutu lasagne krajame na porcie;Servujeme !