Lasagne Alfredo (fotorecept)

Autor receptu: babav

Toto jedlo ,originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete ,s roznymi obmenami plnky (masa,syra ,zeleniny ,...)tiez farbou a chutou omacky ,v ktorej sa siroke cestoviny zvlneneho ,alebo hladkeho tvaru pecu.V kazdom pripade je to chutne,syte jedlo .Moja lasagna je z pomletych morcacich prs ,cerstvych hribikov a mladeho spenatu.Namiesto besamelu som pouzila Alfredo sauce,ktory jej dava vynimocne dobru chut.

6
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Pouzite cestoviny ( lasagne )su predvarene ,netreba ich varit pred ukladanim;Alfredo sauce je hotovy v sklennych poharoch;
  3. Dve cibule a polovicku z hlavky cesnaku osupeme ,nakrajame a vlozime do hrnca , s olivovym olejom ;pridame sol ,cierne korenie a stiplavu papriku;
  4. Do usmazeneho primiesame pomlete maso;
  5. Opekame a dusime aspon pol hodinu;ked je maso prepecene pridame alfredovu omacku a este spolu prevarime ;
  6. V druhom hrnci (panvici)na oleji usmazime zvysnu cibulu a cesnak;pridame nakrajane hriby a dusime az do vyparenia tekutiny ;
  7. K udusenym hribom pridame spenatove listy , pomlety muskatovy orech , cierne korenie a sol;
  8. Podusime pokial sa spenat nespari;
  9. Obidve plnky su hotove;
  10. Ukladanie ;na dno pekaca na lasagne naberackou nalejeme tenku vrstvu bielej omacky a kusky masla;ulozime prvu vrstvu cestovin,nie tesne , lebo pecenim sa zvacsi ich objemova velkost;
  11. Na prvu vrstvu nalozime polovicu masovej omacky a posypeme nastruhanym syrom;
  12. Ulozime druhu vrstvu cestoviny ,na ktoru nanesieme celu hribovo spenatovu zmes ;posypeme syrom;
  13. Esta jednu vrstvu cestoviny,na nu nalejeme druhu polovicu masovej plnky ,posypeme zvyskom syra a zrnieckami stiplavej papriky;zakryjeme alobalom a dame piect do predhriatej rury na 200 stupnov C;pecieme 45 minut;
  14. Bocny pohlad na hotovu lasagne;
  15. Mierne vychladnutu lasagne krajame na porcie;Servujeme !