Foto: mataliptak
Dnes som potrebovala niečo rýchle na obed , lebo som celý den behala so synom po lekároch a kedže som mala doma madarské Zobraziť celý popisDnes som potrebovala niečo rýchle na obed , lebo som celý den behala so synom po lekároch a kedže som mala doma madarské droždie tak som sa rozhodla pre lángoše :-)
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku zmiešame s jedným PDP , pridáme olej , sol ... z vlažného mlieka si urobíme kvások ...
-
2
Ked je kvások nakysnutý tak ho prilejeme k múke ...
-
3
Cesto dobre, ručne vypracujeme aby sa pritom tvorili bublinky v ceste ...
-
4
Vypracované cesto necháme nakysnúť, mne kyslo asi 20 minút ... preto mám rada madarské droždie lebo je ovela lepšie ako naše ... :-)
-
5
Z vykysnutého cesta rukami odtrhujeme kúsky a ponaťahujeme na požadovanú velkosť ...
-
6
Potom ich vyprážame v dostatočnom množstve oleja ...
-
7
Mala som ich z kila múky 14 kusov a mohli sme o necelú hodinu obedovať :-) dobrú chuť ....
Diskusia k receptu