Langoše

Autor receptu: mataliptak

Dnes som potrebovala niečo rýchle na obed , lebo som celý den behala so synom po lekároch a kedže som mala doma madarské droždie tak som sa rozhodla pre lángoše :-)

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme múku zmiešame s jedným PDP , pridáme olej , sol ... z vlažného mlieka si urobíme kvások ...
  2. Ked je kvások nakysnutý tak ho prilejeme k múke ...
  3. Cesto dobre, ručne vypracujeme aby sa pritom tvorili bublinky v ceste ...
  4. Vypracované cesto necháme nakysnúť, mne kyslo asi 20 minút ... preto mám rada madarské droždie lebo je ovela lepšie ako naše ... :-)
  5. Z vykysnutého cesta rukami odtrhujeme kúsky a ponaťahujeme na požadovanú velkosť ...
  6. Potom ich vyprážame v dostatočnom množstve oleja ...
  7. Mala som ich z kila múky 14 kusov a mohli sme o necelú hodinu obedovať :-) dobrú chuť ....