Langoše
Autor receptu: mataliptak
Dnes som potrebovala niečo rýchle na obed , lebo som celý den behala so synom po lekároch a kedže som mala doma madarské droždie tak som sa rozhodla pre lángoše :-)
Postup
- Do misy nasypeme múku zmiešame s jedným PDP , pridáme olej , sol ... z vlažného mlieka si urobíme kvások ...
- Ked je kvások nakysnutý tak ho prilejeme k múke ...
- Cesto dobre, ručne vypracujeme aby sa pritom tvorili bublinky v ceste ...
- Vypracované cesto necháme nakysnúť, mne kyslo asi 20 minút ... preto mám rada madarské droždie lebo je ovela lepšie ako naše ... :-)
- Z vykysnutého cesta rukami odtrhujeme kúsky a ponaťahujeme na požadovanú velkosť ...
- Potom ich vyprážame v dostatočnom množstve oleja ...
- Mala som ich z kila múky 14 kusov a mohli sme o necelú hodinu obedovať :-) dobrú chuť ....