Lahodné cestoviny s cesnakom, špenátom, rajčinami a syrom s bielou plesňou fotorecept
Foto: mariamka
Veľmi rýchle a chutné cestoviny s baby-špenátom, cherry rajčinami, cesnakom a netradične - syrom s bielou plesňou.
Suroviny
400 g (fettucine, široké rezance) |
|
3 + 3 strúčiky |
|
|
|
4 - 5 ks |
|
2 - 3 hrste |
|
240 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
3 dl |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny a zároveň dáme variť cestoviny. Cesnak som použila svoj naložený vo vínovo-olejovo-octovom korenistom náleve.
-
2
Na masle a olivovom oleji speníme 3 pokrájané strúčky cesnaku a pridáme umytý, pokrájaný pór. Popražíme, kým pór mierne zmäkne.
-
3
Pridáme pokrájané rajčiny, chvíľku miešame, netreba veľa, nech si zachovajú sviežu chuť,
-
4
a pridáme na kocky nakrájaný syr s bielou plesňou.
-
5
Podlejeme vodou z cestovín (cca 3 dl) a za stáleho miešania necháme syr roztopiť a omáčku zahustiť. Je to chvíľa. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Vhodila som aj jednu malú chilli papričku.
-
6
A hneď vhodíme celé listy špenátu, ten nepotrebuje veľa, iba nech prejde teplom. Na záver som ešte dochutila 3 na plátky nakrájanými strúčkami naloženého cesnaku, kľudne použite čerstvý.
-
7
Pridáme cestoviny, premiešame a môžeme podávať.
-
8
Podľa chuti dozdobíme hoblinkami syra najlepšie parmazánového typu a pokvapkáme olivovým olejom, dobrú chuť.
@sany11 @eviana @brambora @alex37 @katkat
zaradila som ho medzi moje aktívne recepty, budem variť často :-)
aspoň otvoril fľašu vína:)ešte raz,vynikajúci recept odporučím ďalej...už včera som mu dala "naslepo" 5* a nemýlila som sa:))