Foto: krondu
Dnes som mala chuť na takúto dobrôtku. Kedže výsledok bol chutný nad moje očakávania, musela som ho sem pridať.
príprava
Postup
-
1
Prichystáme si všetky ingrediencie, aby sme nemuseli lietať po kuchyni. :)
-
2
Ryžu si dáme do hrnca zalejeme dvojnásobným množstvom vody a osolíme. Miešame priebežne a dáme pozor, lebo ryža rada kypí. Veď viete. :D
- 3
Žĺtka vymiešame s polovicou cukru. Vymastíme si zapekaciu misu margarínom.
- 4
Do polomäkkej ryži dolejeme mlieko. Vo vode (2dcl) si rozmiešame pudingový prášok a privedieme do varu k ryži a už len dovaríme do hustého krému.
- 5
Do chladnejšej ryži pridáme 2 lyžice masla, hrozienka a žĺtka s cukrom. Bielka si vyšľaháme a zamiešame do ryži.
- 6
Dáme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme kvôli tekutinám v nákype. Na koniec ešte zapečieme na 250´ po 5min. Podávame poliate kompótom.
- 7
Môj nákyp bol krásne hnedý no vo vnútri vlhký a úžasne chutil. Dobrú chuť želám každému, kto ho vyskúša. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Použila som vanilkový puding pretože karamelový som nezohnala
Veľmi pekne Ti ďakujem za recept, určite ho budem robiť častejšie a všetkým odporúčam! :)