Lahôdkový ryžový nákyp
Autor receptu: krondu
Dnes som mala chuť na takúto dobrôtku. Kedže výsledok bol chutný nad moje
očakávania, musela som ho sem pridať.
Postup
- Prichystáme si všetky ingrediencie, aby sme nemuseli lietať po kuchyni. :)
- Ryžu si dáme do hrnca zalejeme dvojnásobným množstvom vody a osolíme.
Miešame priebežne a dáme pozor, lebo ryža rada kypí. Veď viete. :D
- Žĺtka vymiešame s polovicou cukru.
Vymastíme si zapekaciu misu margarínom.
- Do polomäkkej ryži dolejeme mlieko.
Vo vode (2dcl) si rozmiešame pudingový prášok a privedieme do varu k ryži a už len dovaríme do hustého krému.
- Do chladnejšej ryži pridáme 2 lyžice masla, hrozienka a žĺtka s cukrom.
Bielka si vyšľaháme a zamiešame do ryži.
- Dáme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme kvôli tekutinám v nákype.
Na koniec ešte zapečieme na 250´ po 5min.
Podávame poliate kompótom.
- Môj nákyp bol krásne hnedý no vo vnútri vlhký a úžasne chutil.
Dobrú chuť želám každému, kto ho vyskúša. :)