Lahôdkový ryžový nákyp

Autor receptu: krondu

Dnes som mala chuť na takúto dobrôtku. Kedže výsledok bol chutný nad moje očakávania, musela som ho sem pridať.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si všetky ingrediencie, aby sme nemuseli lietať po kuchyni. :)
  2. Ryžu si dáme do hrnca zalejeme dvojnásobným množstvom vody a osolíme. Miešame priebežne a dáme pozor, lebo ryža rada kypí. Veď viete. :D
  3. Žĺtka vymiešame s polovicou cukru. Vymastíme si zapekaciu misu margarínom.
  4. Do polomäkkej ryži dolejeme mlieko. Vo vode (2dcl) si rozmiešame pudingový prášok a privedieme do varu k ryži a už len dovaríme do hustého krému.
  5. Do chladnejšej ryži pridáme 2 lyžice masla, hrozienka a žĺtka s cukrom. Bielka si vyšľaháme a zamiešame do ryži.
  6. Dáme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme kvôli tekutinám v nákype. Na koniec ešte zapečieme na 250´ po 5min. Podávame poliate kompótom.
  7. Môj nákyp bol krásne hnedý no vo vnútri vlhký a úžasne chutil. Dobrú chuť želám každému, kto ho vyskúša. :)