Ľahký letný šalát z kyslej kapusty

teresalaura - fotkateresalaura, 5. júna 2013

inšpirovala som sa Šalátom z kyslej kapusty od Avanky, no pár úpravami z neho vznikol vegetariánsky ľahký letný šalát. Posúďte sami:

10 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
cca 6 ks
2 plátky
3 - 4 lyžice
2 - 3 lyžice




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme rovnaké množstvo kyslej kapusty (ak je hrubá, je dobre ju prekrájať na jemnejšie), jablko nakrájané na malé kocky (cca 5mmx5mm), syr nakrájaný na drobno a nakrájané sušené paradajky s trochou oleja z nálevu.

  2. 2

    Ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, soľou a bylinkami (ja som použila taliansku zmes, no riaďte sa podla vlastnej chuti) a premiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a jogurt. Chute sa spoja po 1-2 hodinách, hmm, no áno, pokiaľ ho schováte niekde do zabudnutého kúta chladničky :)) inak dopadnete ako ja... bez foto a sprázdnou miskou :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Súhlasím, dobrý šalátik, len by som spravila menšiu zmenu - ak letný, dala by som hlávkovú kapustu a kyslú zasa ako zimný, v chladných dňoch, keď je sezóna kyslej kapustičky.
teresalaura
S hlavkovou kapustou je to vyborna obmena, variaciam sa medze nekladu (teda aspon v mojej kuchyni). Ja som ale potrebovala minut tu kyslu, tak preto moja volba bola na nu. No rastie nam uz cervena kapusta, tak asi padne za vlast v tomto salate :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia