inšpirovala som sa Šalátom z kyslej kapusty od Avanky, no pár úpravami z neho vznikol vegetariánsky ľahký letný šalát. Posúďte sami:
príprava
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme rovnaké množstvo kyslej kapusty (ak je hrubá, je dobre ju prekrájať na jemnejšie), jablko nakrájané na malé kocky (cca 5mmx5mm), syr nakrájaný na drobno a nakrájané sušené paradajky s trochou oleja z nálevu.
- 2
Ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, soľou a bylinkami (ja som použila taliansku zmes, no riaďte sa podla vlastnej chuti) a premiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a jogurt. Chute sa spoja po 1-2 hodinách, hmm, no áno, pokiaľ ho schováte niekde do zabudnutého kúta chladničky :)) inak dopadnete ako ja... bez foto a sprázdnou miskou :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu