Ľahký letný šalát z kyslej kapusty

Autor receptu: teresalaura

inšpirovala som sa Šalátom z kyslej kapusty od Avanky, no pár úpravami z neho vznikol vegetariánsky ľahký letný šalát. Posúďte sami:

10 minút
príprava

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme rovnaké množstvo kyslej kapusty (ak je hrubá, je dobre ju prekrájať na jemnejšie), jablko nakrájané na malé kocky (cca 5mmx5mm), syr nakrájaný na drobno a nakrájané sušené paradajky s trochou oleja z nálevu.
  2. Ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, soľou a bylinkami (ja som použila taliansku zmes, no riaďte sa podla vlastnej chuti) a premiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a jogurt. Chute sa spoja po 1-2 hodinách, hmm, no áno, pokiaľ ho schováte niekde do zabudnutého kúta chladničky :)) inak dopadnete ako ja... bez foto a sprázdnou miskou :)