Vynikajuci a jednoduchý kolacik. Moje deti ho zbožnujú. :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1/2 balíčka |
|
3 kusy |
|
1 balíček |
|
asi 5 pl |
|
na vymastenie |
|
podla chuti |
|
125 g (alebo maslo, prípadne pol na pol) |
|
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 180 stupnov a vymastíme si plech.
- 2
Do misky dáme múku, cukor, kypriaci prášok, tuk, žltky a podľa potreby mlieko a vypracujeme tuhšie cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, navynieme ho na valček aprenesieme na vymasrwný plech. Poroztláčame ho na celý plech, pretrčajuce cesto odkrojíme a vyplníme ním prazdne miesta. Na cesto rovnomerne navrstvíme nastrúhané jablká ( nešetríme, čím viac jablk, tým lepšie) a dáme piect.
- 3
Z bielkov a trosky vanilkového cukru vyšľaháme sneh. Pridáme zvyšný vanilkový cukor a vyšľaháme do tuha.
- 4
Upečený koláč vyberieme z rúry, navrstvíme nan bielkový sneh a dáme ešte na 5 minút zapiect aby nám sneh na povruchu pekne zružovel.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu