Ľahká šalátová polievka fotorecept

zuzuu10 - fotkazuzuu10, 16. mája 2012
Ľahká šalátová polievka (fotorecept)
Foto: zuzuu10

Teraz je šalát vynikajúci v akejkoľvek podobe. Pôvodne som plánovala robiť rajčinovú zo syrom, ale čerstvá zeleninka má niečo do seba, neodolala som :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 menšia hrsť
2 strúčiky
1 PL
1 PL
5 dl
 podľa chuti
2 dl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny (aspoň tie, na ktoré si práve spomenieme :D)

    Ľahká šalátová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šalát nakrájame na drobné pásiky - nech nám potom v polievke neplávajú "špagety" :), kôpor nasekáme, cesnak pretlačíme tupou stranou noža.

    Ľahká šalátová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cesnak a kôpor - teraz to nádherne zavonia! :)

    Ľahká šalátová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme šalát. Spolu chvíľu opekáme, miešame, potom podlejeme trochou vody.

    Ľahká šalátová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V hrnčeku rozmiešame 1 PL múky s mliekom, nech niesú hrudky :), a pridáme do polievky spolu so zvyškom mlieka. Dochutíme soľou.

    Ľahká šalátová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Miešame, kým polievka nezačne vrieť. Potom odstavíme a podávame :) Dochutíme octom, pridať môžme trochu čerstvého kôpru. Dobrú chuť! :)

    Ľahká šalátová polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marijam
Môže byť výborná :-) Mám v záhradke šalát, kaleráb, kapustu, karfiol...už sa teším ako si budem z toho takéto vynikajúce polievočky vyvárať :-) I kôpor sa mi pekne tisne :-)
Len tu na Orave to ešte kúštik potrvá :-D
Ale jednoznačne si polievočku ukladám ;-)
sovka62
Šalátovú milujem, ale šalát v nej musí byť chrumkavý. Tak začínam maslom a múkou, zalejem mliekom a troškou vody, pridám zátrepku zo smotany a múky, ochutím a keď je vlastne hotové, pridám natrhaný šalát a nasekaný kôpor, premiešam a odstavím z ohňa. Šalát sa sparí len troška, rebierka chrumkajú a práve tak nám to chutí.
anna123
Aj ja varím ako sovka62, u nás ešte tiež nie je v záhrade šalát.
julica
Ja som vždy robila ako sovka, ale nakoniec som to este dochrumkavela: salat natrham do taniera a zalejem horucou polievkou, posypem koprom az v tanieri. Mnam, toto je jedna fantasticka polievka.
izabella929
parádna šalátovka...) ja ju tioež tak mám rada chrumkavú ako sovka62...)už sa teším, mám svoj šalátik, zdravý zo záhrady.-)
mataliptak
poznám je velmi dobrá ... a tiež parený šalátik na slaninke s troškou octu je vynikajúci mňam ... :-)
zuzuu10
Vďaka za komentáre :)
Šalátovú omáčku aj polievku obvykle robievame ako sovka62, no aj pri tomto postupe zostal šalát chrumkavý. Len chvíľku ho na oleji ponaháňať, trochou vody podliať a dať zátrepku - je to tiež bleskovka :) a chutí trochu inak, ako keď sa dá na zásmažku, lebo tak ho robieva zase babka :)
Hlavne, že ho máme všetci radi :)
klaura
prečo ničiť vitamíny tepelnou úpravou ...
tiež začínam ako @sovka , na masle opražím múku, zalejem vodou a smotanou na varenie ... ochutím soľou, cukrom, octom a nechám trochu vychladnúť ... potom nadrobno nakrájam surový šalát, kôpor a pridám vajcia uvarené na tvrdo pretlačené cez koliečko na zemiakový šalát :)
ale dôležité je, že tvoj recept máte doma radi a chutí vám ... :)
celia
aj ja dávam až na koniec šalátik neničím vitaminy a je super
zuzuu10
Uznávam, že je to ničenie vitamínov, ale holt - niektorí členovia rodiny majú s chrumkavosťou trochu problém (kvôli zubom, určite chápete... :), tak treba kompromis - raz robíme takto, inokedy tak :D a vždy chutí
marianne69
...my sme jej doma hovorievali, vechtova:-),moji bratia ju tak pomenovali,ja s mamou sme ju zboznovali,bratia neznasali...salat hadzem az na koniec,ked je odstavena,aby chrumkala...mnam
lubokubo
ja ju zvyknem robiť z ľadového šalátu, a to je potom chrumkavosti dosýta :-)
nadina
definitívne šalát až na konci. Ani kôpor by som nesmažila, on má byť taká iná, letná, ľahká. Slaninka & Co. počkajú do zimy. Neviem sa udiviť, koľko receptov som našla na jednu polievku. Ďakujem osudu za internet. Moja mama už nežije a kto by mi bol dal recept keby nebolo Vás? Zdravím všetkých vechtárov!
vevik123
Vyborny recept len ja tam davam miesto mlieka kys.smotanu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia