Foto: zuzuu10
Teraz je šalát vynikajúci v akejkoľvek podobe. Pôvodne som plánovala robiť rajčinovú zo syrom, ale čerstvá zeleninka má niečo do seba, neodolala som :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny (aspoň tie, na ktoré si práve spomenieme :D)
-
2
Šalát nakrájame na drobné pásiky - nech nám potom v polievke neplávajú "špagety" :), kôpor nasekáme, cesnak pretlačíme tupou stranou noža.
-
3
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cesnak a kôpor - teraz to nádherne zavonia! :)
-
4
Pridáme šalát. Spolu chvíľu opekáme, miešame, potom podlejeme trochou vody.
-
5
V hrnčeku rozmiešame 1 PL múky s mliekom, nech niesú hrudky :), a pridáme do polievky spolu so zvyškom mlieka. Dochutíme soľou.
-
6
Miešame, kým polievka nezačne vrieť. Potom odstavíme a podávame :) Dochutíme octom, pridať môžme trochu čerstvého kôpru. Dobrú chuť! :)
Len tu na Orave to ešte kúštik potrvá :-D
Ale jednoznačne si polievočku ukladám ;-)
Šalátovú omáčku aj polievku obvykle robievame ako sovka62, no aj pri tomto postupe zostal šalát chrumkavý. Len chvíľku ho na oleji ponaháňať, trochou vody podliať a dať zátrepku - je to tiež bleskovka :) a chutí trochu inak, ako keď sa dá na zásmažku, lebo tak ho robieva zase babka :)
Hlavne, že ho máme všetci radi :)
tiež začínam ako @sovka , na masle opražím múku, zalejem vodou a smotanou na varenie ... ochutím soľou, cukrom, octom a nechám trochu vychladnúť ... potom nadrobno nakrájam surový šalát, kôpor a pridám vajcia uvarené na tvrdo pretlačené cez koliečko na zemiakový šalát :)
ale dôležité je, že tvoj recept máte doma radi a chutí vám ... :)