Ľadová maškrta
Autor receptu: elantra
Osviežujúca mrazená torta, s ktorou vám rady pomôžu aj vaše ratolesti.
12 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Očistíme si ovocie. Ríbezle odstopkujeme, rovnako egreše, ktorým otrháme aj "chvostíky". Mala som žlté aj červené egreše. Tie som použila na výzdobu - smajlíka. Korpus si môžete upiecť vlastný, ja som postupovala podľa tohto receptu (len bez kakaa).
- V miske si zmiešame kilo jemného tvarohu s kyslou smotanou. Masu si rozdelíme na dve polovice.
- Korpus rozrežeme na polovice. Pod dolný plát podložíme formu alebo inú pevnú podložku. Polovicu tvarohovej masy si ešte raz rozdelíme na dve časti, do prvej vmiešame dve lyžice práškového cukru a natrieme na spodný plát.
- Do zvyšného tvarohu z prvej polovice pridáme tri lyžice sirupu SodaStream s príchuťou jahody, ak treba, ešte docukríme.
- Ovocie si očkom rozdelíme tak, aby nám vyšlo na oba pláty. Egreše prekrojíme na polovice a poukladáme na plnku.
- Medzi ne porozhadzujeme ríbezle a potrieme zvyšnou plnkou ochutenou jahodovým sirupom SodaStream.
- Vrchný plát uložíme na spodný a druhú polovicu tvarohovej masy si opäť rozdelíme na dve časti - menšiu a väčšiu, aby nám vyšlo natrieť aj boky torty.
- Prvú časť ochutíme znova dvoma lyžicami práškového cukru a natrieme na vrchný plát. Rovnomerne poukladáme ovocie, aby sme potom mali pekný rez.
- Do zvyšného tvarohu pridáme päť lyžíc sirupu SodaStream s príchuťou jahody a natrieme na korpus, aj po bokoch.
- Tortu zabalíme do fólie a šupneme do mrazničky aspoň na štyri hodinky, aby nám pekne stuhla a dala sa dobre krájať.
- Potom už len prizdobíme, odfotíme na varechu a necháme rozplývať na jazyku.