Ľadová maškrta

Autor receptu: elantra

Osviežujúca mrazená torta, s ktorou vám rady pomôžu aj vaše ratolesti.

12
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Očistíme si ovocie. Ríbezle odstopkujeme, rovnako egreše, ktorým otrháme aj "chvostíky". Mala som žlté aj červené egreše. Tie som použila na výzdobu - smajlíka. Korpus si môžete upiecť vlastný, ja som postupovala podľa tohto receptu (len bez kakaa).
  2. V miske si zmiešame kilo jemného tvarohu s kyslou smotanou. Masu si rozdelíme na dve polovice.
  3. Korpus rozrežeme na polovice. Pod dolný plát podložíme formu alebo inú pevnú podložku. Polovicu tvarohovej masy si ešte raz rozdelíme na dve časti, do prvej vmiešame dve lyžice práškového cukru a natrieme na spodný plát.
  4. Do zvyšného tvarohu z prvej polovice pridáme tri lyžice sirupu SodaStream s príchuťou jahody, ak treba, ešte docukríme.
  5. Ovocie si očkom rozdelíme tak, aby nám vyšlo na oba pláty. Egreše prekrojíme na polovice a poukladáme na plnku.
  6. Medzi ne porozhadzujeme ríbezle a potrieme zvyšnou plnkou ochutenou jahodovým sirupom SodaStream.
  7. Vrchný plát uložíme na spodný a druhú polovicu tvarohovej masy si opäť rozdelíme na dve časti - menšiu a väčšiu, aby nám vyšlo natrieť aj boky torty.
  8. Prvú časť ochutíme znova dvoma lyžicami práškového cukru a natrieme na vrchný plát. Rovnomerne poukladáme ovocie, aby sme potom mali pekný rez.
  9. Do zvyšného tvarohu pridáme päť lyžíc sirupu SodaStream s príchuťou jahody a natrieme na korpus, aj po bokoch.
  10. Tortu zabalíme do fólie a šupneme do mrazničky aspoň na štyri hodinky, aby nám pekne stuhla a dala sa dobre krájať.
  11. Potom už len prizdobíme, odfotíme na varechu a necháme rozplývať na jazyku.