Ľadová čokoláda (lepšia ako z obchodu)

iwusha - fotkaiwusha, 26. januára 2014 15:38
Ďalšie recepty »
Ľadová čokoláda (lepšia ako z obchodu)Foto: iwusha

Tento recept som objavila na jednej nemeckej stránke aj s vysvetlením, prečo je tá ľadová čokoláda vlastne v ústach ľadová :). Je fakt výborná!

7 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Základom ľadovej čokolády je kokosový olej. Práve ten spôsobuje chladný pocit v ústach pri jedení tejto čokoládky. Na to, aby sa roztopil, potrebuje teplo, ktoré si berie práve z našich úst a my teda máme pocit, že čokoláda je studená, hoci nie je z chladničky. Čokoláda by mala byť z plnotučného mlieka, no nie je to podmienkou. Spolu s kokosovým olejom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakako a dobre premiešame. Nalievame do formičiek na pralinky. Ja ich nemám, tak som použila formu na ľad.

  2. 2

    Čokoládu necháme v chlade stuhnúť, no potom ju už v chlade neuchovávame, pretože chladivý efekt kokosového oleja sa tým stráca.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist