Ľadová čokoláda (lepšia ako z obchodu)

iwusha - fotkaiwusha, 26. januára 2014
Ľadová čokoláda (lepšia ako z obchodu)
Foto: iwusha

Tento recept som objavila na jednej nemeckej stránke aj s vysvetlením, prečo je tá ľadová čokoláda vlastne v ústach ľadová :). Je fakt výborná!

7 minút
príprava

Suroviny

100 g
80 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Základom ľadovej čokolády je kokosový olej. Práve ten spôsobuje chladný pocit v ústach pri jedení tejto čokoládky. Na to, aby sa roztopil, potrebuje teplo, ktoré si berie práve z našich úst a my teda máme pocit, že čokoláda je studená, hoci nie je z chladničky. Čokoláda by mala byť z plnotučného mlieka, no nie je to podmienkou. Spolu s kokosovým olejom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakako a dobre premiešame. Nalievame do formičiek na pralinky. Ja ich nemám, tak som použila formu na ľad.

  2. 2

    Čokoládu necháme v chlade stuhnúť, no potom ju už v chlade neuchovávame, pretože chladivý efekt kokosového oleja sa tým stráca.

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
V DM-ke, ale medzi kozmetikou, ja som ho najprv hľadala medzi potravinami....je výborný, nielen do kuchyne, ale aj na pleť (vraj na vrásky), používam ho každý večer, ráno mám pleť pekne hebkú.....olej nádherne voní:)
Ano, mozem potvrdit, kokosovy olej maju v Dm drogerke, staci sa opytat predavaciek, iste Vam radi ukazu kde ho maju, 300ml tusim stoji 7.19e a predavaju ho v bio kvalite, je uzasny!!! Velmi ho rada pouzivam, nielen v kuchyni ale aj v starostlivosti o plet...
Tvoj recept urcite vyskusam!
Ahoj. Včera som vyskúšala tvoj recept, avšak na 100g som dala 50g kokosového oleja (aby ten kokos nebol výrazný - mám kokosový olej ochutený), všetko je ok - chutí skvelo, avšak po vybratí z chladničky cca po 1hod sa čokoláda dosť rýchlo roztápa. Použila som mliečnu čokoládu, môže to byť tým,?alebo som dala málo, veľa kokosového oleja? Tebe sa neroztápa? Ďakujem za radu.
Dobrý, chcela by som sa spýtať na to tuhnutie. Včera som ich robila, čokoláda chutila výborne, ale po vybraní z chladničky, sa v priebehu dňa úplne roztopili. Nechápem čo som spravila zle. Ako ich treba chladiť?
Je pravda, že tá čokoláda ak nie je v chladničke, mäkne. Nestalo sa mi však, že by sa úplne roztopila, takže neviem, kde je problém. Myslím si, že je dobré skladovať ju nie úplne pri izbovej teplote... najlepšie niekde v špajze, tam si udrží ideálnu konzistenciu.

Pridaj komentár k receptu: