Ľadová čokoláda (lepšia ako z obchodu)
Autor receptu: iwusha
Tento recept som objavila na jednej nemeckej stránke aj s vysvetlením, prečo je tá ľadová čokoláda vlastne v ústach ľadová :). Je fakt výborná!
Postup
- Základom ľadovej čokolády je kokosový olej. Práve ten spôsobuje chladný pocit v ústach pri jedení tejto čokoládky. Na to, aby sa roztopil, potrebuje teplo, ktoré si berie práve z našich úst a my teda máme pocit, že čokoláda je studená, hoci nie je z chladničky.
Čokoláda by mala byť z plnotučného mlieka, no nie je to podmienkou. Spolu s kokosovým olejom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakako a dobre premiešame. Nalievame do formičiek na pralinky. Ja ich nemám, tak som použila formu na ľad.
- Čokoládu necháme v chlade stuhnúť, no potom ju už v chlade neuchovávame, pretože chladivý efekt kokosového oleja sa tým stráca.