Foto: monda
Tento koláčik pečiem veľmi rada, je rýchly a dobrej chuti.
na 200 °C
Suroviny
30 dkg |
|
1/2 kocky |
|
2 PL |
|
štipka |
|
1,5 dcl |
|
1/2 dcl |
|
|
|
Plnka: | |
250 g |
|
6 PL |
|
|
|
1/2 balíčka |
|
Posýpka: | |
5 PL |
|
5 PL |
|
1 štamprlík |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Posýpka: Najskôr si urobíme posýpku. Do misky si dáme múku, cukor, olej a mletú škoricu. Všetko si prstami rozdrobíme na posýpku a dáme do chladničky stuhnúť.
- 2
Pripravíme si kvások. Do hrnčeka si dáme droždie pridáme 1 čaj.lyž. kryšt.cukru ,medzi prsty múky a trochu vlažného mlieka.Necháme nakysnúť. Do misky dáme múku, cukor, olej ,soľ a vykysnutý kvások zvyšok mlieka a citr.kôru. Vymiesime cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme ho nakysnúť 20 minút.
- 3
Potom si spravíme plnku. Tvaroh si vymiešame s cukrom a s citr.kôrou.
- 4
Pridáme hrozienka , ktoré sme si najskôr namočili do teplej vody.
- 5
Vykysnuté cesto si roztiahneme rukami na plech, alebo formu, / v mojom prípade formu/.
- 6
Na vrch si dáme tvarohovú plnku.
- 7
Nakoniec pridáme posýpku,ktorú rozmrvíme rukami po celom koláčiku.
- 8
Necháme ho ešte 10 minút nakysnúť a šup do trúby. Pečieme v elektric. trúbe 35 - 40 minút pi teplote 200 stupňov.
- 9
Upečený poprskáme olejom hlavne po okrajoch a necháme vychládnuť. A už iba nakrájame na kúsky. Tento tvaroháč je chutný ku kávičke - cappuccino.
- 2
Diskusia k receptu