Kysnutý tvaroháč s posýpkou (fotorecept)

Autor receptu: monda

Tento koláčik pečiem veľmi rada, je rýchly a dobrej chuti.

35-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Posýpka: Najskôr si urobíme posýpku. Do misky si dáme múku, cukor, olej a mletú škoricu. Všetko si prstami rozdrobíme na posýpku a dáme do chladničky stuhnúť.
  2. Pripravíme si kvások. Do hrnčeka si dáme droždie pridáme 1 čaj.lyž. kryšt.cukru ,medzi prsty múky a trochu vlažného mlieka.Necháme nakysnúť. Do misky dáme múku, cukor, olej ,soľ a vykysnutý kvások zvyšok mlieka a citr.kôru. Vymiesime cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme ho nakysnúť 20 minút.
  3. Potom si spravíme plnku. Tvaroh si vymiešame s cukrom a s citr.kôrou.
  4. Pridáme hrozienka , ktoré sme si najskôr namočili do teplej vody.
  5. Vykysnuté cesto si roztiahneme rukami na plech, alebo formu, / v mojom prípade formu/.
  6. Na vrch si dáme tvarohovú plnku.
  7. Nakoniec pridáme posýpku,ktorú rozmrvíme rukami po celom koláčiku.
  8. Necháme ho ešte 10 minút nakysnúť a šup do trúby. Pečieme v elektric. trúbe 35 - 40 minút pi teplote 200 stupňov.
  9. Upečený poprskáme olejom hlavne po okrajoch a necháme vychládnuť. A už iba nakrájame na kúsky. Tento tvaroháč je chutný ku kávičke - cappuccino.