Nechcelo sa mi babrať s moravskými koláčmi, tak som cesto dala na plech, zistila som, ze keď sa do cesta dá masť, je krásne Zobraziť celý popisNechcelo sa mi babrať s moravskými koláčmi, tak som cesto dala na plech, zistila som, ze keď sa do cesta dá masť, je krásne vláčne a jemné. Špeciálny odkaz pre @marianne69: múku som vážila na digitálnej váhe v lekárnickej odmerke, bolo jej presne 500g :-)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 120 ml |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 400 ml |
|
| 400 ml |
|
| 3 PL |
|
| 1 kocka |
|
| tvarohová plnka: | |
| 250 g |
|
| 1/2 kelímka |
|
|
|
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| maková plnka: | |
| 200 g |
|
| 1/2 kelímka |
|
| 4 PL |
|
| 1 čl |
|
| 2 PL |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| posýpka: | |
| 5 PL |
|
| 2 PL |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto som dala vymiesiť do pekárničky, mala som zvyšok smotany, tak som ju doplnila vodou a použila miesto mlieka. Urobila som si plnky zmiešaním uvedených surovín. Cesto som rozdelila na dve polovice, každú som vyváľkala a dala na plech s papierom. Do cesta som urobila jamky s dnom pohára a striedavo ukladala plnky. Na tvarohovú som ešte dala trochu lekváru a na makovú mandlu v čokoláde. Posypala som posýpkou a nechala kysnúť, kým sa zohriala teplovzdušná rúra na 170°.
-
2
Piekla som oba plechy naraz asi 15 min.
-
3
Čiastočne vychladnutý :-) a nakrájaný









Diskusia k receptu