Kysnutý koláč tvarohovo-makový (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Nechcelo sa mi babrať s moravskými koláčmi, tak som cesto dala na plech, zistila som, ze keď sa do cesta dá masť, je krásne vláčne a jemné. Špeciálny odkaz pre @marianne69:
múku som vážila na digitálnej váhe v lekárnickej odmerke, bolo jej presne 500g :-)
20 porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto som dala vymiesiť do pekárničky, mala som zvyšok smotany, tak som ju doplnila vodou a použila miesto mlieka. Urobila som si plnky zmiešaním uvedených surovín.
Cesto som rozdelila na dve polovice, každú som vyváľkala a dala na plech s papierom.
Do cesta som urobila jamky s dnom pohára a striedavo ukladala plnky. Na tvarohovú som ešte dala trochu lekváru a na makovú mandlu v čokoláde. Posypala som posýpkou a nechala kysnúť, kým sa zohriala teplovzdušná rúra na 170°.
- Piekla som oba plechy naraz asi 15 min.
- Čiastočne vychladnutý :-) a nakrájaný