Kysnutý koláč tvarohovo-makový (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Nechcelo sa mi babrať s moravskými koláčmi, tak som cesto dala na plech, zistila som, ze keď sa do cesta dá masť, je krásne vláčne a jemné. Špeciálny odkaz pre @marianne69: múku som vážila na digitálnej váhe v lekárnickej odmerke, bolo jej presne 500g :-)

20
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Cesto som dala vymiesiť do pekárničky, mala som zvyšok smotany, tak som ju doplnila vodou a použila miesto mlieka. Urobila som si plnky zmiešaním uvedených surovín. Cesto som rozdelila na dve polovice, každú som vyváľkala a dala na plech s papierom. Do cesta som urobila jamky s dnom pohára a striedavo ukladala plnky. Na tvarohovú som ešte dala trochu lekváru a na makovú mandlu v čokoláde. Posypala som posýpkou a nechala kysnúť, kým sa zohriala teplovzdušná rúra na 170°.
  2. Piekla som oba plechy naraz asi 15 min.
  3. Čiastočne vychladnutý :-) a nakrájaný