Foto: zuzanka1367
Už som skúsila škoricové, kakaové, orechové a došlo aj na sušené figy, zaujímavá chuť a príjemné chrumkanie figových jadierok. Nepresladené a nie veľmi pracné. Zobraziť celý popisUž som skúsila škoricové, kakaové, orechové a došlo aj na sušené figy, zaujímavá chuť a príjemné chrumkanie figových jadierok. Nepresladené a nie veľmi pracné. Inšpirácia z traceysculinaryadventures... Teraz je v obchodoch dostatok sušeného ovocia, tak som skúšala :)
porcií
na 180 °C
Suroviny
210 g |
|
160 g |
|
70 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
10 cl teplá |
|
15 cl vlažné |
|
10 g |
|
1/2 mokka lyžičky |
|
Plnka: | |
400 g |
|
15 cl |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku si rozrobíme kvások, múku preosejeme, zmiešame so soľou, pridáme zmäknuté maslo, vajce, cukor, vlažnú vodu a vymiešame pružné cesto. Ak by bolo cesto tvrdé pridajte ešte 5cl teplej vody, každá múka ináč popije tekutiny...
-
2
Cesto som dala kysnúť na teplé miesto asi na hodinu, Zatiaľ som odšťavila 2 pomaranče, z nich som mala približne 15 cl šťavy. Figy prepláchneme horúcou vodou a spolu s pomarančovou šťavou a medom rozmixujeme.
-
3
Zatiaľ nám cesto vykyslo, tak ho rozvaľkáme, dobre sa s ním pracovalo, rozvaľkala som ho na celú dosku o rozmeroch 65X45 cm..
-
4
Vyvaľkané cesto potreme figovou zmesou a stočíme na roládu...
-
5
Roládu pozdĺžne prerežeme, do okrúhlej formy s priemerom 30 cm dáme papier na pečenie a prerezané naplnené cesto postupne stočíme do kruhu ...
-
6
Necháme ešte asi 30 minút podkysnúť a upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, necháme na mriežke vychladnúť...
-
7
Trochu som twister poliala po vrchu mojou slanou karamelovou polevou, dobré ku káve, alebo na raňajky...
ja spravim v mensom, moji chrumkanie nemusia, ale jedneho dna len sama sebe si veru urobim :-)
varecha.pravda.sk/recepty/slana-karamelova-poleva-fotorec...