Kysnutý figový twister

Autor receptu: zuzanka1367

Už som skúsila škoricové, kakaové, orechové a došlo aj na sušené figy, zaujímavá chuť a príjemné chrumkanie figových jadierok. Nepresladené a nie veľmi pracné. Inšpirácia z traceysculinaryadventures... Teraz je v obchodoch dostatok sušeného ovocia, tak som skúšala :)

8
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku si rozrobíme kvások, múku preosejeme, zmiešame so soľou, pridáme zmäknuté maslo, vajce, cukor, vlažnú vodu a vymiešame pružné cesto. Ak by bolo cesto tvrdé pridajte ešte 5cl teplej vody, každá múka ináč popije tekutiny...
  2. Cesto som dala kysnúť na teplé miesto asi na hodinu, Zatiaľ som odšťavila 2 pomaranče, z nich som mala približne 15 cl šťavy. Figy prepláchneme horúcou vodou a spolu s pomarančovou šťavou a medom rozmixujeme.
  3. Zatiaľ nám cesto vykyslo, tak ho rozvaľkáme, dobre sa s ním pracovalo, rozvaľkala som ho na celú dosku o rozmeroch 65X45 cm..
  4. Vyvaľkané cesto potreme figovou zmesou a stočíme na roládu...
  5. Roládu pozdĺžne prerežeme, do okrúhlej formy s priemerom 30 cm dáme papier na pečenie a prerezané naplnené cesto postupne stočíme do kruhu ...
  6. Necháme ešte asi 30 minút podkysnúť a upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, necháme na mriežke vychladnúť...
  7. Trochu som twister poliala po vrchu mojou slanou karamelovou polevou, dobré ku káve, alebo na raňajky...