Kysnutý čokoládový koláč fotorecept
Foto: lenka1503
Tento recept na koláč je úžasný. Trošku sa síce zababrete čokoládou keď ho budete pliesť, ale nevadí. Ideálny na večeru či raňajky s mliečkom. Zobraziť celý popisTento recept na koláč je úžasný. Trošku sa síce zababrete čokoládou keď ho budete pliesť, ale nevadí. Ideálny na večeru či raňajky s mliečkom. Deti si ho zamilujú tak ako to moje ☺️
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g roztopené |
|
100 g |
|
3 ks |
|
600 g |
|
štipka |
|
20 g |
|
125 ml vlažná |
|
Plnka: | |
100 g |
|
100 g |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
Cukrová voda: | |
100 ml vlažná |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Najprv spravíme kvások z vlažnej vody, 1 ČL kryštalového cukru a 1 ČL múky.
- 2
Ja robím cesto v robote. Takže do misy od robota dám múku, roztopené maslo, cukor, vajíčka a štipku soli. Párkrát premiešam mixérom a pridám hotový kvások. Premiesim, kým sa cesto neoddeľuje od misy. Potom ho dám spinkať asi na 1 hodinu.
- 3
Kým cesto oddychuje, spravím si plnku. V kastróliku roztopím čokoladu s maslom. Netreba variť, stačí roztopiť. Potom zložím z ohňa a primiešam cukor a kakao. Plnka je hotová ?
- 4
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. A teraz príde tá sranda so špinavými paprčami ???
- 5
Cesto rozvaľkáme na tenko a potrieme polovicou čokoládovej plnky.
- 6
Cesto zrolujeme ako roládu. Cez stred prerežeme na polovicu tak, aby sme konce neprekrojili.
- 7
Prepletieme cez seba asi 3-krát.
- 8
Opatrne preložíme na plech, ktorým sme potreli olejom alebo maslom a postup zopakujeme s druhým cestom. Medzi koláče dávam kúsok papiera na pečenie, aby sa nespiekli dokopy.
- 9
Pečieme pri 180 °C asi 30 minút alebo podľa potreby. Nech pekne zhnedne. Hneď po upečení potrieme cukrovou vodou - zmiešame vlažnú vodu s cukrom a stierkou potrieme koláče. Hotovo, dobrú chuť ☺️
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem krásne ♥️
ja zjem pokojne aj sama jeden celý 😂 alebo druhý dám svokrovcom.