Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Kysnutý čokoládový koláč fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 1. júla 2021
Kysnutý čokoládový koláč (fotorecept)
Foto: lenka1503

Tento recept na koláč je úžasný. Trošku sa síce zababrete čokoládou keď ho budete pliesť, ale nevadí. Ideálny na večeru či raňajky s mliečkom. Zobraziť celý popisTento recept na koláč je úžasný. Trošku sa síce zababrete čokoládou keď ho budete pliesť, ale nevadí. Ideálny na večeru či raňajky s mliečkom. Deti si ho zamilujú tak ako to moje ☺️

90 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g roztopené
100 g
3 ks
600 g
štipka
20 g
125 ml vlažná
Plnka:
100 g
100 g
4 PL
1 PL
Cukrová voda:
100 ml vlažná
3 PL




Postup

  1. 1

    Najprv spravíme kvások z vlažnej vody, 1 ČL kryštalového cukru a 1 ČL múky.

  2. 2

    Ja robím cesto v robote. Takže do misy od robota dám múku, roztopené maslo, cukor, vajíčka a štipku soli. Párkrát premiešam mixérom a pridám hotový kvások. Premiesim, kým sa cesto neoddeľuje od misy. Potom ho dám spinkať asi na 1 hodinu.

    Kysnutý čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým cesto oddychuje, spravím si plnku. V kastróliku roztopím čokoladu s maslom. Netreba variť, stačí roztopiť. Potom zložím z ohňa a primiešam cukor a kakao. Plnka je hotová ?

    Kysnutý čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. A teraz príde tá sranda so špinavými paprčami ???

  5. 5

    Cesto rozvaľkáme na tenko a potrieme polovicou čokoládovej plnky.

    Kysnutý čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto zrolujeme ako roládu. Cez stred prerežeme na polovicu tak, aby sme konce neprekrojili.

    Kysnutý čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prepletieme cez seba asi 3-krát.

    Kysnutý čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opatrne preložíme na plech, ktorým sme potreli olejom alebo maslom a postup zopakujeme s druhým cestom. Medzi koláče dávam kúsok papiera na pečenie, aby sa nespiekli dokopy.

  9. 9

    Pečieme pri 180 °C asi 30 minút alebo podľa potreby. Nech pekne zhnedne. Hneď po upečení potrieme cukrovou vodou - zmiešame vlažnú vodu s cukrom a stierkou potrieme koláče. Hotovo, dobrú chuť ☺️

Diskusia k receptu

haji
Mně by chutnalo, sice nejsem dítě, ale jsem mlsná jako koza. Vtipné poznámky v postupu nemají chybu. Pěkný receptík aj koláčik, jsi šikulka!
marikafil
Toto sa mi páči. Podľa mňa lepšie ako bežný kakaový závin, ktorý väčšinou aj tak praskne a plnka vytečie - a gazdiné sú z toho trošku zúfalé. Tento je prasknutý zámerne a určite je výborný. Asi vyskúšam, aj keď sme len dvaja a ten môj nie je práve fanúšikom kakaového... ale no čo, dám okoštovať aj susedom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia