Čokoládový koláč
Kysnutý čokoládový koláč (fotorecept)
Autor receptu: lenka1503
Tento recept na koláč je úžasný.
Trošku sa síce zababrete čokoládou
keď ho budete pliesť, ale nevadí.
Ideálny na večeru či raňajky s
mliečkom. Deti si ho zamilujú tak ako
to moje ☺️
90 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv spravíme kvások z vlažnej vody, 1 ČL kryštalového cukru a 1 ČL múky.
- Ja robím cesto v robote. Takže do misy od robota dám múku, roztopené maslo, cukor, vajíčka a štipku soli. Párkrát premiešam mixérom a pridám hotový kvások. Premiesim, kým sa cesto neoddeľuje od misy. Potom ho dám spinkať asi na 1 hodinu.
- Kým cesto oddychuje, spravím si plnku. V kastróliku roztopím čokoladu s maslom. Netreba variť, stačí roztopiť. Potom zložím z ohňa a primiešam cukor a kakao. Plnka je hotová ?
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. A teraz príde tá sranda so špinavými paprčami ???
- Cesto rozvaľkáme na tenko a potrieme polovicou čokoládovej plnky.
- Cesto zrolujeme ako roládu. Cez stred prerežeme na polovicu tak, aby sme konce neprekrojili.
- Prepletieme cez seba asi 3-krát.
- Opatrne preložíme na plech, ktorým sme potreli olejom alebo maslom a postup zopakujeme s druhým cestom. Medzi koláče dávam kúsok papiera na pečenie, aby sa nespiekli dokopy.
- Pečieme pri 180 °C asi 30 minút alebo podľa potreby. Nech pekne zhnedne. Hneď po upečení potrieme cukrovou vodou - zmiešame vlažnú vodu s cukrom a stierkou potrieme koláče.
Hotovo, dobrú chuť ☺️