Maková plnka excelentná (fotorecept )

Maková plnka excelentná  (fotorecept )
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 7. februára 2011 23:24Ďalšie jeho recepty

@jerica Pridávam recept , ďaľšiu inšpiráciu do kysnutých závinov , rohlíkov , koláčov,,,, Takto robím plnku , bratislavké "bajgle" ale aj do rohlíkov od roku 2000 , recept bol v týždenníku Slovenka. Poznámka: keď by sa vám plnka pred natieraním na závin zdala hustá , môže sa rozriediť podľa ľubovôle , trochou horúcej vody alebo mlieka.Ja radšej zvolím vodu.

Suroviny

30
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

do vriacej vody dám krupicový cukor ,
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 1

2

do sladkej vriacej vody pridám mletý mak,premiešam,nechám minútu prejsť varom
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 2

3

pridám jednu kávovú lyžičku pernikové korenie
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 3

4

nastrúham kúru z jedného citróna
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 4

5

pridám jeden a pol polievkovej lyžice medu
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 5

6

premyté biele hrozienka dám do do vody málinko prehriať,zcedím vodu , dám na hrozienka rum cc 1,5 PL
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 6

7

pridám môj zaváraný slivkový džem
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 7

8

pridám balíček vanilkového cukru , ale keď máte vanilkové stúčky,je dobre na začiatku pridať do maku zotretú vanilku zo strúčika. Všetko zľahka premiešam.
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,1 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • morenajea, 8. februára 2011 o 09:39
    mňam, túto plnku by som zjedla samotnú :)


  • ursula4, 8. februára 2011 o 09:40
    Tiež robím takúto plnku do závinov až na rum,ja dávam rumovú príchuť


  • remcula, 8. februára 2011 o 12:08
    @Jerica nádhera, nádhera, nádhera!!!!


  • danculka, 8. februára 2011 o 12:53
    Makové záviny to je moje,dík..


  • angiek, 8. februára 2011 o 14:27
    mnam, urcite je dobra, zvykla som robit plnku s mliekom :) v poslednej dobe vsak kvoli casu kupujem tie mlete makove zmesy, nie je to sice koser, ale postaci


  • sovka62, 8. februára 2011 o 16:47
    Uložená, robím síce podobnú, ale lekvár som nedávala.


  • evusik, 8. februára 2011 o 19:14
    ani ja nedávam lekvár a keď mám strúham perník, perníkové korenie je dobrý nápad, ukladám a vyskúšam :-)


  • jerica, 8. februára 2011 o 21:44
    lekvár nie je cítiť , skôr ten mak má sviežu chuť.


  • julica, 8. februára 2011 o 23:06
    skúsime, citrónová kôr amusí byť! :)


  • cica2, 9. februára 2011 o 16:42
    zbožňujeme makové a aj orechové záviny, plnku robievaš skvelú, mňam:)


  • janger, 9. februára 2011 o 19:26
    @jerica , dakujem. Odkladam! Paradna plnka.


  • sanza, 21. februára 2011 o 22:22
    túto plnku vyskúšam, je lepšia ako robím ja, vidí sa mi šťavnatejšia, díky


  • havino, 25. marca 2011 o 12:29
    robievam aj ja taku s lekvárom, s mliekom,až na to perníkové korenie, zaujímave, vyskúšam


  • foska, 1. mája 2011 o 21:27
    Odskusane, prave ochutnavame :) Plnka je vyborna. Nedala som pernikove korenie, len skoricu. Najskor sa mi zdalo, ze je plnka moc riedka, ale kym mi nakyslo cesto, tak vychladla a pekne zhustla. Dakujem za recept!


  • jerica, 1. mája 2011 o 22:21
    @foska ďakujem za uznanie , poteším sa každému vyskúšanemu môjmu receptu z varecha.sk To máš pravdu že sa zdá riedka ale ja ju robievam deň pred tým ako idem piecť lepšie sa natrie na cesto.


  • vareska1, 21. apríla 2012 o 22:43
    mňáááám, skvelá plnka ... makové koláče su tie naj :-)


  • sestricka126, 25. apríla 2012 o 19:37
    mňáááááááááám,vyzera skvelo :) chcem sa spytať či namiesto lekvaru môžem dať slivkove pyre pripravene zo sušenych sliviek???nemam doma dzemik :( plnku pripravujem dnes v noci muz dovezie čerstvo namlety mak zo Slovenska :)


  • jerica, 25. apríla 2012 o 19:52
    @sestricka126 , nič sa nestane keď nemáš,daj trochu z toho pyre , ochutnaj a potom sa rozhodni či to tam vôbec dáš. Môžeš dať aj marhuľový keď máš doma. Na nicku ste rozkošné , zlaté deťúrence.


  • ppokia, 25. apríla 2012 o 20:07
    ukladám :-)


  • mariaklara, 12. júna 2012 o 23:22
    makovú milujem...


  • evikavargova, 23. júna 2012 o 10:20
    hneď plním s ňou cesto mňam ......díky


  • sylviaxxl, 23. septembra 2012 o 21:48
    Mak je moja srdcovka,plnku určite vyskúšam:)


  • jerica, 23. septembra 2012 o 22:20
    ďakujem , som rada že sa vám páči môj recept:-)na makovú plnku.


  • safira85, 21. apríla 2013 o 10:11
    perfektna plnka robim ju uz druhy krat.mnam mnam mnam:))))))))))


  • jerica, 22. apríla 2013 o 21:18
    @safira85 ďakujem za oznam , otvorím e-m poštu a tu vidím odkaz koment od Teba, potešila som sa , fak je to mňamka :-)


  • janealli, 17. mája 2013 o 09:40
    @jerica , od vtedy čo som objavila túto plnku, dávam ju do všetkého, čo plním makom. Dnes som si ju tiež urobila do makových rožkov. Je vynikajúca! Vďaka za recept na perfektnú plnku!


  • janger, 9. januára 2014 o 14:14
    Jarmilka, aj tato je vyborna :-).Mozem len odporucit.


  • jerica, 9. januára 2014 o 14:24
    tak to sa mi asi sníva, po troch rokoch a aktuálne, @janealli prepáč , že až teraz ide poďakovenie, a @janger to som prekvapená , aj s komentom na recepte - varechovej plnke, ďakujem , pozdravujem všetkých čo vyskúšali a dali vedieť :-)


  • danielas, 9. februára 2014 o 20:02
    @jerica , tiež som vyskúšala, obe tvoje plnky. Sú skutočne excelentné a robila som ich opakovane na výslovné želanie môjho manžela. Pozdravujem Jarka .-)


  • tweety12, 4. marca 2014 o 14:32
    Je vazne vyborna. Zasluzenych 5*


  • jerica, 15. marca 2014 o 09:50





  • zdenkaa, 30. marca 2014 o 17:49
    @jerica ďakujem veľmi dobrá plnka. Robievam plnku s mliekom tak ma prekvapilo použitie vody a to perníkové korenie jej dodalo šmrnc. Plnka použitá na tieto rezy
    » varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-rezy-fotorecept/31102-r...


  • marcelle, 21. septembra 2014 o 10:15
    @jerica , dnes som piekla šatôčky z lístkového cesta podľa tohto receptu.
    Môžem len potvrdiť, názov plnky zodpovedá chuti. Ďakujem pekne za recept.




  • jerica, 22. septembra 2014 o 10:13
    @zdenkaa , @marcelle , ďakujem vám, teším sa, že ste boli spokojné, obe máte krásne zdokumentované fofo .



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist