Maková plnka excelentná (fotorecept )

Maková plnka excelentná  (fotorecept )
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 7. februára 2011 23:24Ďalšie jeho recepty

@jerica Pridávam recept , ďaľšiu inšpiráciu do kysnutých závinov , rohlíkov , koláčov,,,, Takto robím plnku , bratislavké "bajgle" ale aj do rohlíkov od roku 2000 , recept bol v týždenníku Slovenka. Poznámka: keď by sa vám plnka pred natieraním na závin zdala hustá , môže sa rozriediť podľa ľubovôle , trochou horúcej vody alebo mlieka.Ja radšej zvolím vodu.

Suroviny

30
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

do vriacej vody dám krupicový cukor ,
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 1

2

do sladkej vriacej vody pridám mletý mak,premiešam,nechám minútu prejsť varom
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 2

3

pridám jednu kávovú lyžičku pernikové korenie
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 3

4

nastrúham kúru z jedného citróna
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 4

5

pridám jeden a pol polievkovej lyžice medu
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 5

6

premyté biele hrozienka dám do do vody málinko prehriať,zcedím vodu , dám na hrozienka rum cc 1,5 PL
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 6

7

pridám môj zaváraný slivkový džem
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 7

8

pridám balíček vanilkového cukru , ale keď máte vanilkové stúčky,je dobre na začiatku pridať do maku zotretú vanilku zo strúčika. Všetko zľahka premiešam.
Maková plnka excelentná  (fotorecept )  - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 13 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • morenajea, 8. februára 2011 o 09:39
    mňam, túto plnku by som zjedla samotnú :)


  • ursula4, 8. februára 2011 o 09:40
    Tiež robím takúto plnku do závinov až na rum,ja dávam rumovú príchuť


  • remcula, 8. februára 2011 o 12:08
    @Jerica nádhera, nádhera, nádhera!!!!


  • danculka, 8. februára 2011 o 12:53
    Makové záviny to je moje,dík..


  • angiek, 8. februára 2011 o 14:27
    mnam, urcite je dobra, zvykla som robit plnku s mliekom :) v poslednej dobe vsak kvoli casu kupujem tie mlete makove zmesy, nie je to sice koser, ale postaci


  • sovka62, 8. februára 2011 o 16:47
    Uložená, robím síce podobnú, ale lekvár som nedávala.


  • evusik, 8. februára 2011 o 19:14
    ani ja nedávam lekvár a keď mám strúham perník, perníkové korenie je dobrý nápad, ukladám a vyskúšam :-)


  • jerica, 8. februára 2011 o 21:44
    lekvár nie je cítiť , skôr ten mak má sviežu chuť.


  • julica, 8. februára 2011 o 23:06
    skúsime, citrónová kôr amusí byť! :)


  • cica2, 9. februára 2011 o 16:42
    zbožňujeme makové a aj orechové záviny, plnku robievaš skvelú, mňam:)


  • janger, 9. februára 2011 o 19:26
    @jerica , dakujem. Odkladam! Paradna plnka.


  • sanza, 21. februára 2011 o 22:22
    túto plnku vyskúšam, je lepšia ako robím ja, vidí sa mi šťavnatejšia, díky


  • havino, 25. marca 2011 o 12:29
    robievam aj ja taku s lekvárom, s mliekom,až na to perníkové korenie, zaujímave, vyskúšam


  • foska, 1. mája 2011 o 21:27
    Odskusane, prave ochutnavame :) Plnka je vyborna. Nedala som pernikove korenie, len skoricu. Najskor sa mi zdalo, ze je plnka moc riedka, ale kym mi nakyslo cesto, tak vychladla a pekne zhustla. Dakujem za recept!


  • jerica, 1. mája 2011 o 22:21
    @foska ďakujem za uznanie , poteším sa každému vyskúšanemu môjmu receptu z varecha.sk To máš pravdu že sa zdá riedka ale ja ju robievam deň pred tým ako idem piecť lepšie sa natrie na cesto.


  • vareska1, 21. apríla 2012 o 22:43
    mňáááám, skvelá plnka ... makové koláče su tie naj :-)


  • sestricka126, 25. apríla 2012 o 19:37
    mňáááááááááám,vyzera skvelo :) chcem sa spytať či namiesto lekvaru môžem dať slivkove pyre pripravene zo sušenych sliviek???nemam doma dzemik :( plnku pripravujem dnes v noci muz dovezie čerstvo namlety mak zo Slovenska :)


  • jerica, 25. apríla 2012 o 19:52
    @sestricka126 , nič sa nestane keď nemáš,daj trochu z toho pyre , ochutnaj a potom sa rozhodni či to tam vôbec dáš. Môžeš dať aj marhuľový keď máš doma. Na nicku ste rozkošné , zlaté deťúrence.


  • ppokia, 25. apríla 2012 o 20:07
    ukladám :-)


  • mariaklara, 12. júna 2012 o 23:22
    makovú milujem...


  • evikavargova, 23. júna 2012 o 10:20
    hneď plním s ňou cesto mňam ......díky


  • sylviaxxl, 23. septembra 2012 o 21:48
    Mak je moja srdcovka,plnku určite vyskúšam:)


  • jerica, 23. septembra 2012 o 22:20
    ďakujem , som rada že sa vám páči môj recept:-)na makovú plnku.


  • safira85, 21. apríla 2013 o 10:11
    perfektna plnka robim ju uz druhy krat.mnam mnam mnam:))))))))))


  • jerica, 22. apríla 2013 o 21:18
    @safira85 ďakujem za oznam , otvorím e-m poštu a tu vidím odkaz koment od Teba, potešila som sa , fak je to mňamka :-)


  • janealli, 17. mája 2013 o 09:40
    @jerica , od vtedy čo som objavila túto plnku, dávam ju do všetkého, čo plním makom. Dnes som si ju tiež urobila do makových rožkov. Je vynikajúca! Vďaka za recept na perfektnú plnku!


  • janger, 9. januára 2014 o 14:14
    Jarmilka, aj tato je vyborna :-).Mozem len odporucit.


  • jerica, 9. januára 2014 o 14:24
    tak to sa mi asi sníva, po troch rokoch a aktuálne, @janealli prepáč , že až teraz ide poďakovenie, a @janger to som prekvapená , aj s komentom na recepte - varechovej plnke, ďakujem , pozdravujem všetkých čo vyskúšali a dali vedieť :-)


  • danielas, 9. februára 2014 o 20:02
    @jerica , tiež som vyskúšala, obe tvoje plnky. Sú skutočne excelentné a robila som ich opakovane na výslovné želanie môjho manžela. Pozdravujem Jarka .-)


  • tweety12, 4. marca 2014 o 14:32
    Je vazne vyborna. Zasluzenych 5*


  • jerica, 15. marca 2014 o 09:50





  • zdenkaa, 30. marca 2014 o 17:49
    @jerica ďakujem veľmi dobrá plnka. Robievam plnku s mliekom tak ma prekvapilo použitie vody a to perníkové korenie jej dodalo šmrnc. Plnka použitá na tieto rezy
    » varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-rezy-fotorecept/31102-r...


  • marcelle, 21. septembra 2014 o 10:15
    @jerica , dnes som piekla šatôčky z lístkového cesta podľa tohto receptu.
    Môžem len potvrdiť, názov plnky zodpovedá chuti. Ďakujem pekne za recept.




  • jerica, 22. septembra 2014 o 10:13
    @zdenkaa , @marcelle , ďakujem vám, teším sa, že ste boli spokojné, obe máte krásne zdokumentované fofo .


  • anina6, 28. novembra 2014 o 14:30
    včera som piekla makové hrebene aj závin a samozrejme som vyskúšala tvoju plnku, ktorá je ozaj excelentná. ďakujem za fajn receptík @jerica a pekný deň želám.


  • anina6, 28. novembra 2014 o 16:01





Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist