Foto: helca103
Pôvodne som robila kysnuté buchty ale z polovice cesta som chcela skúsiť niečo iné. Môj experiment mal doma úspech tak som robila znova.No bohužiaľ Zobraziť celý popisPôvodne som robila kysnuté buchty ale z polovice cesta som chcela skúsiť niečo iné. Môj experiment mal doma úspech tak som robila znova.No bohužiaľ sa mi prvé fotky nepodarili, takže začiatok tu nafotený nebude.Ale kvások, miesenie a kysnutie si vie každý predstaviť takže.............
Postup
-
1
Urobíme si kvások z droždia, mlieka a cukru. Vypracujeme si cesto a necháme nakysnúť . Medzitým si očistíme 2-3 jablká záleží od toho aké sú veľké a koľko máme koláčikov. Pripravíme si cukor a škoricu zmiešame a obalíme kúsky jablĺk.
-
2
Z vykysnutého cesta urobíme guľky a necháme podkysnúť. Do každej urobíme pomúčeným pohárom jamku. Do jamky dáme slivkový lekvár a
-
3
na ten dáme kúsok jablka obaleného cukrom a škoricou. Preložíme na plech vystlaný papierom . Necháme chvílu podkysnúť .Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry.
-
4
Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.
-
5
Uvaríme si čaj alebo kávu a.......... dobrú chuť.
-
6
prikladám aj foto druhého koláčika pre @marta23 :-)
plus.google.com/photos/100090872426025359140/albums/579...