Kysnuté cibuľové trojuholníčky

Autor receptu: redakcia

K pivu, vínu, zákvasu... Koláčiky na slano sa môžu stať dobrými raňajkami, desiatou, ľahkou večerou i pohostením pre priateľov. Stačí malá obmena a už zase vyzerajú i chutia trochu inak...

6-8
porcií
80 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Múku preosejeme do misy. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Kvások pridáme do múky aj s roztopeným maslom a so soľou. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré necháme 40 minút vykysnúť.
  2. Slaninku opečieme a na vytvorenom tuku posmažíme cibuľku. Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto a dáme ho do vymasteného plechu. Musíme spraviť aj okraje z cesta. Do vychladnutej slaninky a cibuľky pridáme vajcia, kyslú smotanu, soľ, korenie, rascu a petržlenovú vňať. Necháme 15 minút podkysnúť.
  3. Pečieme pri 170 stupňoch asi 35 – 40 minút. Po upečení a vychladnutí nakrájame na trojuholníčky.