Kyslá zemiaková s paradajkami

Autor receptu: uschi

Túto polievku varievala ešte moja prababička, priznám sa, ja ju veľmi nemusím, ale varievam ju pre môjho malého syna, dokáže spratať tanier behom chvíľky :)

5
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky, zalejeme vodou, pridáme bujónovú kocku a dáme variť.
  2. Smotanu, hladkú múku a soľ vymiešame na hladkú kašu, prilejeme mlieko a keď sú zemiaky uvarené do polomäkka, zátrepku nalejeme do polievky. Za stáleho miešania varíme asi 10 minút, nakoniec pridáme paradajkové pyré /rozmixované lúpané paradajky/, necháme prejsť varom, ochutnáme a dochutíme korením a soľou.
  3. Polievku podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.