Kyslá zemiaková s paradajkami
Autor receptu: uschi
Túto polievku varievala ešte moja prababička, priznám sa, ja ju veľmi nemusím, ale varievam ju pre môjho malého syna, dokáže spratať tanier behom chvíľky :)
5 porcií |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky, zalejeme vodou, pridáme bujónovú kocku a dáme variť.
- Smotanu, hladkú múku a soľ vymiešame na hladkú kašu, prilejeme mlieko a keď sú zemiaky uvarené do polomäkka, zátrepku nalejeme do polievky. Za stáleho miešania varíme asi 10 minút, nakoniec pridáme paradajkové pyré /rozmixované lúpané paradajky/, necháme prejsť varom, ochutnáme a dochutíme korením a soľou.
- Polievku podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.