Kváskový pita chlieb (fotorecept)
	        Autor receptu: siisa
	         
	        
	        Je to jednoduchý a rýchly recept na arabský chlieb pita. Skúšala som rôzne recepty, 
ktoré som našla na internete. 
Nakoniec tento vznikol z dvoch kvasnicových receptov, ktorý som prerobila na kváskový. 
| 		  
				  	  
				  	9 porcií  | 
				  	  
				  	7 - 10 minút  na 230 - 250 °C  | 
Postup
- Večer si prikŕmime kvások. Použijeme ražný. Do misy dáme 1 - 2  PL kvásku, pridáme 75 g ražnej celozrnnej múky a 75 ml vlažnej vody. Všetko riadne vymiešame dohladka a misu s kváskom dáme do igelitovej tašky. Necháme do rána vykvasiť pri izbovej teplote. Tak 7 - 10 hodín.
 - Ráno zamiesime cesto. Miesiť môžeme ručne, alebo v robote s hákom na miesenie cesta. Do misy z robota dáme ako prvý kvások, potom ostatné ingrediencie okrem soli a mlieka. Vlažné mlieko po zapnutí robota lejeme do misy po častiach a sledujeme konzistenciu cesta. Cesto by malo byť tuhšie. Miesime ho až do hladka tak, aby sa nechytalo  na misu. Misu uzavrieme do igelitovej tašky a necháme odpočívať pri izbovej teplote pol hodiny. Potom do cesta zapracujeme soľ a necháme cesto odpočívať ďalšie 2 hodiny pri izbovej teplote, uzavreté v igelitovej taške. 
 -  Potom cesto vyberieme na  pomúčenú dosku.
 - Zapneme rúru na 230°C - 250°C . Cesto rozdelíme na 9 rovnakých častí tak, aby jedna mala 90 - 100g. A každú rozvaľkáme na tenko asi tak 2 mm. 
 - Uložíme na plech.
 - Akonáhle sa rúra vyhreje, vložím do nej plech. Pečieme 7 - 10 minút.