Kvargľové striešky

Autor receptu: bertice

Tento recept je jednoduchý a pochutia si na ňom deti aj dospelí

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si olúpeme a nastrúhame na cesto ako na klasické " polesníky", vylejeme prebytočnú vodu. Nastúhame balíček kvarglí do cesta.
  2. Do cesta pridáme štipku soli, majoránu, kmínu, múku, vajce a prelisovaný cesnak.
  3. Zamiešame na cesto. pripravíme si na panvicu olej a smažíme placky buď okrúhle alebo hranaté/ to sa striešky lepšie stavajú/. Po usmažení položíme placky na ubrúsky a odstránime prebytočný tuk. Na tanieri staviame do tvaru striešky, posypeme stúhaným syrom. použijeme eidam alebo parmazán. Ako ozdoba poslúži hlávkový šalát k kopčekom kyslej kapusty a tiež možeme použiť iné pochutiny, studené omáčky a pod,. Všetko podľa vlastnej chute a fantázie. Na pitie je dobrý čaj s citrónom alebo pivo.