Kvargľové striešky
Autor receptu: bertice
Tento recept je jednoduchý a pochutia si na ňom deti aj dospelí
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky si olúpeme a nastrúhame na cesto ako na klasické " polesníky", vylejeme prebytočnú vodu. Nastúhame balíček kvarglí do cesta.
- Do cesta pridáme štipku soli, majoránu, kmínu, múku, vajce a prelisovaný cesnak.
- Zamiešame na cesto. pripravíme si na panvicu olej a smažíme placky buď okrúhle alebo hranaté/ to sa striešky lepšie stavajú/. Po usmažení položíme placky na ubrúsky a odstránime prebytočný tuk. Na tanieri staviame do tvaru striešky, posypeme stúhaným syrom. použijeme eidam alebo parmazán. Ako ozdoba poslúži hlávkový šalát k kopčekom kyslej kapusty a tiež možeme použiť iné pochutiny, studené omáčky a pod,. Všetko podľa vlastnej chute a fantázie. Na pitie je dobrý čaj s citrónom alebo pivo.