Kvaková polievka s morčacou pečeňou

Autor receptu: elixir

Zo včera mi zostalo trošku pečene a skončila v tejto polievočke (946 kJ).

1
porcia
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľku. Pridáme k nej múku a spravíme zápražku. Zalejeme kuracím vývarom.
  2. Nakrájame si kvaku a pridáme do polievky, osolíme, okoreníme všetkým okrem petržlenovej vňaťky. Povaríme 25 minút.
  3. Desať minút predtým, než sa kvaka dovarí, pridáme aj očistenú a nakrájanú pečeň.
  4. Po uvarení vyberieme celé korenie, pár kúskov kvaky a pečeň, zvyšok rozmixujeme. Dáme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať, napríklad s kúskom pečiva.
  5. Energetické hodnoty: 946kJ

    Bielkoviny: 12,52g
    Sacharidy: 20,33g
    Cukry: 10,99g
    Cholesterol: 100mg