Kvaková polievka s morčacou pečeňou
	        Autor receptu: elixir
	         
	        
	        Zo včera mi zostalo trošku pečene a skončila v tejto polievočke (946 kJ).
| 
 1porcia
 | 
 5 minútpríprava
 | 
 25 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Na oleji speníme cibuľku. Pridáme k nej múku a spravíme zápražku. Zalejeme kuracím vývarom.
- Nakrájame si kvaku a pridáme do polievky, osolíme, okoreníme všetkým okrem petržlenovej vňaťky. Povaríme 25 minút.
- Desať minút predtým, než sa kvaka dovarí, pridáme aj očistenú a nakrájanú pečeň.
- Po uvarení vyberieme celé korenie, pár kúskov kvaky a pečeň, zvyšok rozmixujeme. Dáme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať, napríklad s kúskom pečiva.
- Energetické hodnoty: 946kJ
 
 Bielkoviny: 12,52g
 Sacharidy: 20,33g
 Cukry: 10,99g
 Cholesterol: 100mg