Kuskus a la Selma

Autor receptu: frezia

Kuskus (Couscos),patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky.Kuskus sa nevari,ale zalieva sa vriacou vodou v pomere 1:1 a necha sa prikryte!!! par minut naboptnat. Do Europy ho priniesli pristahovalci z arabskych zemi. Na Sicilii v San Vito lo Capo su kazdorocne v septembri kuskusove hody.Ponukaju ho tam na storake sposoby a navstevnost je obrovska. Tento recept mi dala moja turecka priatelka Selma.

10
porcií
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dame kuskus do väcsieho kastrola,pridame sol a trocha oleja. Zalejeme vriacou vodou a prikryjeme. Za par minut,(priblizne 5)nam kuskus krasne naboptna. Vidlickou ho poriadne premiesame,aby bol pekny sypky. Nesmie sa lepit! Lepi sa,len ked date vela vody.
  2. Por,papriku,petrzlenovu vnat pokrajat nadrobno.Vytlacit stavu z polovicky citrona. Do kuskusu pridat paradajkovu pastu,paprikovu pastu,harissu a poriadne premiesat. Pridat nakrajany por,papriku,petrlenovu vnat,stavu z citrona,osolit,okorenit a znova poriadne premiesat.
  3. Je to samostatne jedlo,ale aj priloha k niecomu inemu. Hlavne,malo kaloricke a velmi zdrave.