Kuskus a la Selma
Autor receptu: frezia
Kuskus (Couscos),patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky.Kuskus sa nevari,ale zalieva sa vriacou vodou v pomere 1:1 a necha sa prikryte!!! par minut naboptnat.
Do Europy ho priniesli pristahovalci z arabskych zemi.
Na Sicilii v San Vito lo Capo su kazdorocne v septembri kuskusove hody.Ponukaju ho tam na storake sposoby a navstevnost je obrovska.
Tento recept mi dala moja turecka priatelka Selma.
10 porcií |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Dame kuskus do väcsieho kastrola,pridame sol a trocha oleja. Zalejeme vriacou vodou a prikryjeme. Za par minut,(priblizne 5)nam kuskus krasne naboptna. Vidlickou ho poriadne premiesame,aby bol pekny sypky. Nesmie sa lepit! Lepi sa,len ked date vela vody.
- Por,papriku,petrzlenovu vnat pokrajat nadrobno.Vytlacit stavu z polovicky citrona.
Do kuskusu pridat paradajkovu pastu,paprikovu pastu,harissu a poriadne premiesat.
Pridat nakrajany por,papriku,petrlenovu vnat,stavu z citrona,osolit,okorenit a znova poriadne premiesat.
- Je to samostatne jedlo,ale aj priloha k niecomu inemu.
Hlavne,malo kaloricke a velmi zdrave.