Kurča s ananásom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme do misy a osolíme, pridáme vajcia a solamyl. Dobre premiešame, aby sa mäso rovnomerne obalilo. Kúsky mäsa vyprážame v rozpálenom oleji do zlata. Vyberieme a osušíme na papierovom obrúsku. Ananás pokrájame na kúsky a spolu so šťavou nalejeme do hlbokej panvice (woku),
prilejeme biele víno a ochutíme cukrom a zázvorom.
- Necháme zovrieť, potom pridáme kúsky mäsa a nasucho opražené mandle. Zahustíme solamylom, ktorý sme rozmiešali v troške vody alebo vína. Môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou.
- Náš tip: So solamylom pracujeme veľmi opatrne. Na zahustenie 4 porcií nám budú stačiť 2 kávové lyžičky rozmiešané v malom množstve vody, asi 3 polievkových lyžiciach.
|