Kurča s ananásom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme do misy a osolíme, pridáme vajcia a solamyl. Dobre premiešame, aby sa mäso rovnomerne obalilo. Kúsky mäsa vyprážame v rozpálenom oleji do zlata. Vyberieme a osušíme na papierovom obrúsku. Ananás pokrájame na kúsky a spolu so šťavou nalejeme do hlbokej panvice (woku), prilejeme biele víno a ochutíme cukrom a zázvorom.
  2. Necháme zovrieť, potom pridáme kúsky mäsa a nasucho opražené mandle. Zahustíme solamylom, ktorý sme rozmiešali v troške vody alebo vína. Môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou.
  3. Náš tip: So solamylom pracujeme veľmi opatrne. Na zahustenie 4 porcií nám budú stačiť 2 kávové lyžičky rozmiešané v malom množstve vody, asi 3 polievkových lyžiciach.