Kurča na zelenine s tymianom a anízom

Autor receptu: martamm

Pôvodne som plánovala dnes celkom ináč upravené kurča, ale chýbali mi k pôvodnému receptu nejaké ingrediencie, tak som vymyslela tento variant.

4
porcie
20 minút
príprava
40+5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kurča som rozkrájla na porcie, stiahla z kože. Osolíila okorenila bielym korením a posypala tymianom. Do hlbokej panvice som naliala olej a jednotilivé porcie som opiekla, aby sa mäso zavrelo.
  2. Opečené kurča vvyzerá takto:
  3. z panvice som vybrala porcie kuraťa a na výpeku som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridala som mrazenú zeleninu, použila som veľké balenie z Lidla.
  4. zeleninu som osolila, okorenila bielym korením a mletým anízom. Podliala som vodou, na vrch som položila porcie kurčaťa a pod pokrievkou som dusila asi 40 minút, kým kurča nezmäklo.
  5. Potom som mäso vybrala, v troške vody rozmiešla 1 KL solamylu a prevarila. Dala som mäso späť do panvice, aby sa prehrialo. Prílohu si môže každý zvoliť sám, ja som mala celozrnné cestoviny a ostatná časť rodiny zemiakovú kašu