Kurča na zelenine s tymianom a anízom
Autor receptu: martamm
Pôvodne som plánovala dnes celkom ináč upravené kurča, ale chýbali mi k pôvodnému receptu nejaké ingrediencie, tak som vymyslela tento variant.
4 porcie |
20 minút príprava |
40+5 minút tepelná úprava |
Postup
- Kurča som rozkrájla na porcie, stiahla z kože. Osolíila okorenila bielym korením a posypala tymianom. Do hlbokej panvice som naliala olej a jednotilivé porcie som opiekla, aby sa mäso zavrelo.
- Opečené kurča vvyzerá takto:
- z panvice som vybrala porcie kuraťa a na výpeku som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridala som mrazenú zeleninu, použila som veľké balenie z Lidla.
- zeleninu som osolila, okorenila bielym korením a mletým anízom. Podliala som vodou, na vrch som položila porcie kurčaťa a pod pokrievkou som dusila asi 40 minút, kým kurča nezmäklo.
- Potom som mäso vybrala, v troške vody rozmiešla 1 KL solamylu a prevarila. Dala som mäso späť do panvice, aby sa prehrialo. Prílohu si môže každý zvoliť sám, ja som mala celozrnné cestoviny a ostatná časť rodiny zemiakovú kašu