Kurča na víne
Autor receptu: komodor
Tento recept mám od svojej nebohej maminy, mimochodom, vynikajúcej kuchárky.
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté kurča rozdelíme na porcie, poprášime soľou a mletým čiernym korením. Paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme a pokrájame na malé kúsky. Šunku pokrájame na pásiky.
- Na rozpálenom oleji opečieme kúsky kurčaťa a preložíme ich na tanier. Na tom istom tuku krátko opražíme posekaný cesnak a šunku. Potom vložíme opäť kurča, vlejeme víno, pridáme paradajky a majorán. Kurča dusíme do mäkka. Šťavu ochutíme soľou a mletým korením a podľa potreby ešte zahustíme troškou hladkej múky. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.