Kurča na víne

Autor receptu: komodor

Tento recept mám od svojej nebohej maminy, mimochodom, vynikajúcej kuchárky.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté kurča rozdelíme na porcie, poprášime soľou a mletým čiernym korením. Paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme a pokrájame na malé kúsky. Šunku pokrájame na pásiky.
  2. Na rozpálenom oleji opečieme kúsky kurčaťa a preložíme ich na tanier. Na tom istom tuku krátko opražíme posekaný cesnak a šunku. Potom vložíme opäť kurča, vlejeme víno, pridáme paradajky a majorán. Kurča dusíme do mäkka. Šťavu ochutíme soľou a mletým korením a podľa potreby ešte zahustíme troškou hladkej múky. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.