Kurča na kapuste
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
75 minút na 180 °C |
Postup- Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a nastrúhaný
muškátový oriešok. Všetky suroviny premiešame. Na umytom a osušenom kurčati uvoľníme kožu na hrudi a naplníme ho kapustou. Otvor zašijeme alebo zopneme kovovými ihlami. Podľa chuti dosolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
- Do zvyšku kapustovej plnky pridáme bobkové listy a guľôčky borievok a rozložíme ju na dno menšieho pekáča. Na kapustu uložíme kurča prsami nadol, okolo kurčaťa poukladáme osminky jablka a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 75 minút a počas pečenia kurča obraciame.
- Ako príloha ku kuraciemu mäsu a kapuste sa hodí zemiakové pyré ochutené postrúhaným muškátovým orieškom.
|