Kuracie vrkoče (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento recept by sa mal robiť z bravčovej panenky.Ja ho robím s kuracích prsičiek a je veľmi chutný.Robievam ho sviatočne.Je to môj vlastný recept.aj s ingrediencami.

4
porcie
24 hod. minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prsia deň do predu naklepem tak,aby sme ich nepotrhali.Prerežeme na tri pásy,ale nie až do konca.Osolíme okoreníme. Na pásy uložíme na tenko porezanú slaninku.Tiež v pásoch.Mala by byť taká dlhá ako vrkoč.Nadstavte si ak nie je taká dlhá.
  2. Mäso zapletieme ako vrkoč.Do pletencov pozastrkujeme sušené slivky,sušené brusnice.Konce vrkočov zaistím špáradlom. Uložím do marinády: Olej,worcestrovú omáčku ,soj.omáčku,kečup,šťavu z citróna,korenie,bazalku a práš.cesnak, vymiešame. Do tejto marinády uložíme vrkoče a vložíme do chladu do druhého dňa.
  3. Na druhý deň,vrkoče opekám na suchej grilovacej panvici,z obidvoch strán. Asi po 8 minút.
  4. Baklažán pokrájam na kolieska ,posolím a nechám vypotiť.Potom ho do sucha vyutieram.Mrkvu nakrájam na tenké pásiky.Šampióny na štvrťky.Posolím okorením a tiež ugrilujem. K mäsku podávam opekané zemiaky,ryžu.Kuracie vrkoče krájam šikmo,aby bolo vidieť štruktúru mäska.