Kuracie vrkoče (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento recept by sa mal robiť z bravčovej panenky.Ja ho robím s kuracích prsičiek a je veľmi chutný.Robievam ho sviatočne.Je to môj vlastný recept.aj s ingrediencami.
4 porcie |
24 hod. minút príprava |
18 minút tepelná úprava |
Postup
- Prsia deň do predu naklepem tak,aby sme ich nepotrhali.Prerežeme na tri pásy,ale nie až do konca.Osolíme okoreníme.
Na pásy uložíme na tenko porezanú slaninku.Tiež v pásoch.Mala by byť taká dlhá ako vrkoč.Nadstavte si ak nie je taká dlhá.
- Mäso zapletieme ako vrkoč.Do pletencov pozastrkujeme sušené slivky,sušené brusnice.Konce vrkočov zaistím špáradlom.
Uložím do marinády: Olej,worcestrovú omáčku ,soj.omáčku,kečup,šťavu z citróna,korenie,bazalku a práš.cesnak, vymiešame.
Do tejto marinády uložíme vrkoče a vložíme do chladu do druhého dňa.
- Na druhý deň,vrkoče opekám na suchej grilovacej panvici,z obidvoch strán. Asi po 8 minút.
- Baklažán pokrájam na kolieska ,posolím a nechám vypotiť.Potom ho do sucha vyutieram.Mrkvu nakrájam na tenké pásiky.Šampióny na štvrťky.Posolím okorením a tiež ugrilujem.
K mäsku podávam opekané zemiaky,ryžu.Kuracie vrkoče krájam šikmo,aby bolo vidieť štruktúru mäska.