Kuracie tonkatsu s rezancami udon

Tomáš Szabados
kuchár boutique hotela Mama´s v Bratislave, 19. februára 2012
Kuracie tonkatsu s rezancami udon
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g (mrazených alebo chladených)
400 ml
10 g
50 g
200 g mix
200 g
10 g
50 g
20 ml

Postup

  1. 1

    Zeleninu a mäso nakrájame na rezančeky, vložíme na panvicu, najlepšie wok, pridáme olej a opečieme z každej strany 1 minútu.

  2. 2

    Vložíme kešu oriešky, huby judášovo ucho, čili papričky a zopár lístkov koriandra.

  3. 3

    Po troch minútach pridáme hrubé pšeničné udon cestoviny, mungo klíčky a varíme päť minút. Podávame ozdobené lístkami koriandra a semiačkami bieleho sezamu.

Diskusia k receptu

tiginko
no a ja zase neviem čo si slovenská gazdinka počne týmto receptom :-)
evanaaa
Možno sa to tak volá kvôli tej omáčke, ktorú pán kuchár tam dal. A kto to nejedol, a ani nepozná, tomu je to jedno, ale znalcovi ( 2010) nie. No, a keďže nemám ani rezance udon ( aké sú to?) ani tú omáčku, aj tak to robiť nebudem, ale zaujímala by ma chuť toho jedla.
2010
@evanaaa aj mne je to tiez uplne jedno ( to je to iste ako pisat ze je to rezen a servirovat svieckovu ) ale Tonkatsu omacka sa da lahko vyrobit doma.Je ich viac variant a tu je jednoducha. Daj si ju k reznu s ryzou a na jemno struhanou kapustou mas japonsky original .
 www.saveur.com/article/Recipes/Tonkatsu-Sauce...