Kuracie stehná v paradajkovej omáčke s olivami

Autor receptu: thedrunkchef

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehná si naporcujeme, osolíme a okoreníme.
  2. Na rozpálenom oleji stehná orestujeme, až sa nám zatiahnu. Potom ich vyberieme a odložíme stranou.
  3. Vo výpeku najprv chvíľu porestujeme olivy, ktoré sme nechali odkvapkať od nálevu. K nim po prihodíme na plátky nakrájaný cesnak (nemusíme ním šetriť) a nakoniec nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Keď nám cibuľa zosklovatie pridáme paradajky z konzervy, pretlak, oregáno a bazalku.
  5. Nakoniec všetko zalejeme vývarom, poprípade dochutíme soľou a korením a pridáme stehná, ktoré sme si odložili stranou. Varíme na miernom ohni cca 45 minút.