Kuracie stehná plnené cesnakovo-cibuľkovou plnkou
Autor receptu: owlann
Potenciálni svokrovci mali prísť na obed a ako snažiaca sa dobrá hostiteľka som im
pripravila to, čo majú radi a zároveň niečo celkom iné, čo ešte nejedli.
Inšpiráciu som získala z receptov Lidl http://kuchynalidla.sk/product/pecene-kurca-s-
cesnakom-cibulou-a-petrzlenovou-vnatou (aby som nebola obvinená z krádeže
autorských práv - HIHI :D )
5 porcií |
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Základ je mať pekné kuracie stehná - mäsité s kožou. Mäso si umyjeme osušíme. Poorezávame zvyšky, ktoré nám tam prekážajú - mne napríklad spodky kože, také tie tukové, mastné blanky.
Mäso odložíme bokom, ešte bude plniť svoju úlohu.
- Vyzlečieme cibuľu z tých jej desiatich svetrov - ošúpeme ju a taktiež spravíme to isté s cesnakom. Petržlenovú vňaťku si umyjeme a všetko najemno nakrájame. Premiešame v miske, osolíme, okoreníme.
- Vezmeme si kuracie prsia a pod kožou plníme pripravenou zeleninou plnkou.
Olivový olej si vidličkou vymiešame s koreninami a štetcom potierame naplnené kuracie stehná.
Mäso necháme odležať v chladničke cca 2 hodiny.
- Medzitým, ako nám mäso oddychuje v chladničke si dovárame polievočku, slíže alebo chystáme prílohu - ja som zvolila opekané zemiaky a pripravila som zeleninový šalát.
- Mäso vyberieme z chladničky, poukladáme na pekáč a podlejeme vodou - mäso som piekla cca na 200 °C, pričom som ho každých 10 minút vyberala a oblievala výpekom.
Po dopečení je mäso mäkučké, koža chrumkavá a cesnakovo-cibuľovo-petržlenová plnka nielen krásne vonia ale dodá mäsu chuť.
Dobrú chuť :)