Kuracie stehná na trstinovej melase s kapustou

Autor receptu: dada777

Netradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá a jej použitie je naozaj široké. Pri bezmliečnej diéte si môžete na tomto jedle pochutnať bez obáv a pochutiť si môžu aj ostatní.

3
porcie
25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava mäsa: Umyté kuracie stehná nasolíme a na troche oleja prudko opečieme, pridáme vodu, trstinovú melasu a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obrátime na druhú stranu. Keď je mäso mäkké, zahustíme špaldovými otrubami, ktoré pridáme priamo k mäsu. Ešte chvíľku podusíme.
  2. Príprava kapusty: Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na troche oleja, pridáme na tenké pásiky narezanú kapustu, soľ a trochu vody, aby sa kapusta dusila. Keď je kapusta mäkká, v troche vody rozmiešame špaldovú celozrnnú múku, vlejeme do kapusty, necháme prejsť varom a odstavíme. Nakoniec kapustu dochutíme octom a cukrom múčka podľa chuti.
  3. Kuracie stehná na trstinovej melase s dusenou kapustou podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!